Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟμιλος Κοπελούζου: Συμμετοχή σε έργο για το αεροδρομίο Pulkovo (Αγ. Πετρούπολη)
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ

Ομιλος Κοπελούζου: Συμμετοχή σε έργο για το αεροδρομίο Pulkovo (Αγ. Πετρούπολη)

O Όμιλος Κοπελούζου, μέσω της εταιρείας του, Horizon Air Investments AE, διεύρυνε ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές του στον τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης αεροδρομίων, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του […]

O Όμιλος Κοπελούζου, μέσω της εταιρείας του, Horizon Air Investments AE, διεύρυνε ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές του στον τομέα<...> ανάπτυξης και διαχείρισης αεροδρομίων, αυτή τη φορά με την συμμετοχή του σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης αεροδρομίου της Ρωσίας. Η εταιρεία Northern Capital Gateway ανακηρύχθηκε ανάδοχος του διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύχθηκε το 2008 από την Κυβέρνηση της πόλης της Αγίας Πετρούπολης για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου Pulkovo, βάσει Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που θα υπογράψει η εταιρία με την Κυβέρνηση, η οποία θα έχει διάρκεια 30 έτη.

Στη Northern Capital Gateway συμμετέχει η Horizon Air Investments AE μαζί με τη γερμανική εταιρεία Fraport AG, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, και τη ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.

Μετά από πολύμηνη διαγωνιστική διαδικασία, κατά την οποία οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν, η κοινή εταιρεία Northern Capital Gateway ανακηρύχθηκε ανάδοχος μεταξύ των αρχικώς εννέα συμμετεχόντων σχημάτων.

Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής στη Ρωσία αλλά και στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Σκοπός των τριών μετόχων, για τους οποίους το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, είναι να ανακατασκευάσουν και να λειτουργήσουν ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που θα καλύπτει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε επιβάτες και αεροπορικές εταιρίες, θα προωθήσει καινούριους προορισμούς και θα αναπτύξει την εμπορική προοπτική του με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνή αεροπορικό κόμβο.

Ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” και η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την απόφαση της Κυβέρνησης της πόλης της Αγίας Πετρούπολης να κηρύξει αναδόχους του έργου για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου Pulkovo της πόλης βάσει Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, την κοινή εταιρεία των VTB Capital, Fraport και Horizon Air Investments του Ομίλου Κοπελούζου”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, κ. Δημήτρης Κοπελούζος.

“Μαζί με τους συνεταίρους μας θα δουλέψουμε μεθοδικά για να δημιουργήσουμε ένα αεροδρόμιο κόσμημα με σημαντικά οικονομικά και άλλα οφέλη για την πόλη της Αγ. Πετρούπολης και την ευρύτερη περιοχή.
Μαζί με την εμπειρία της Fraport στην ανάπτυξη και διαχείριση διεθνών αεροδρομίων και την VTB, την δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, θα συνεισφέρουμε από την πλευρά μας μεταξύ άλλων και την εμπειρία μας από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών `Ελευθέριος Βενιζέλος`.

Ο Όμιλος Κοπελούζου έχει συνεργασία με τη Ρωσία για περισσότερο από 35 χρόνια, η δε μικτή μας εταιρεία με την Gazprom στην Ελλάδα, η Prometheus Gas που συστήθηκε το 1991 είναι η πρώτη μικτή εταιρεία στην ιστορία του Ρωσικού κολοσσού αερίου στο εξωτερικό.

Η πολύχρονη αυτή συνεργασία μας με τη Ρωσία και το ενδιαφέρον μας να επενδύσουμε στο συγκεκριμένο αυτό έργο δείχνει την εμπιστοσύνη μας στη χώρα και τις προοπτικές ανάπτυξης που αυτή προσφέρει. Είμαστε ανυπόμονοι να ξεκινήσουμε την συνεργασία μας με τις Αρχές και να υλοποιήσουμε το νέο αεροδρόμιο του Pulkovo. Το έργο αυτό αποτελεί για εμάς την πρώτη προτεραιότητα και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την επιτυχή εξέλιξή του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024