Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟργάνωση Δημοσιογράφων: “Επικίνδυνοι οι προορισμοί του ονείρου”

Οργάνωση Δημοσιογράφων: “Επικίνδυνοι οι προορισμοί του ονείρου”

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα καταγγέλλει τις “παραδείσιες δικτατορίες” και κάλεσε τους τουρίστες να επιλέγουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να ενημερώνονται για τον τόπο των διακοπών τους. Αναφερόμενη στη Μυανμάρ […]

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα καταγγέλλει τις “παραδείσιες δικτατορίες” και κάλεσε τους τουρίστες να επιλέγουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να ενημερώνονται για τον τόπο των διακοπών τους. Αναφερόμενη στη Μυανμάρ (Βιρμανία), την Κούβα, τις Μαλβίδες, τις Σεϋχέλλες, την Τυνησία και το Βιετνάμ, η οργάνωση επισημαίνει πως “η ελευθερία του Τύπου απλώς δεν υπάρχει” στις χώρες αυτές που αποτελούν “προορισμούς του ονείρου για τους τουρίστες αλλά τόπους μαρτυρίου για τους δημοσιογράφους και τον ανεξάρτητο τύπο”. “Παραλίες με λεπτή άμμο, φοίνικες, τιρκουάζ θάλασσα, ναοί με χίλιους αντικατοπτρισμούς. Πίσω από τις τουριστικές φωτογραφίες το ντεκόρ είναι τελείως διαφορετικό”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση με την ευκαιρία της 14ης Παγκόσμιας Ημέρας του Τύπου.

Η οργάνωση ζητάει από όλους εκείνους που αναχωρούν για να επισκεφτούν μια από τις “παραδείσιες δικτατορίες” να επιλέγουν με υπευθυνότητα και να ενημερώνονται για τους τόπους των διακοπών τους και να μην ξεχνούν πως “οι χώρες αυτές παραβιάζουν τα πιο βασικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και όσων μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα”. “Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να κάνει ηλιοθεραπεία χαζά…. Δεν πρέπει να πηγαίνει κάπου χωρίς να ξέρει που πατάει το πόδι του”, είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Ρομπέρ Μενάρ. “Περίπου 120.000 Γάλλοι πηγαίνουν κάθε χρόνο για διακοπές στην Κούβα”, είπε και πρόσθεσε πως η Κούβα “δεν είναι σαν τις άλλες χώρες. Είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου”.

Επίσης αναφέρθηκε και στην Τυνησία, επισημαίνοντας πως εκεί δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον έντυπο τύπο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024