Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠάνω από 37 εκατ. δολ. έφεραν οι Κινέζοι τουρίστες στην Αιθιοπία το 2020
Προορισμός

Πάνω από 37 εκατ. δολ. έφεραν οι Κινέζοι τουρίστες στην Αιθιοπία το 2020

Η Αιθιοπία κέρδισε 37,2 εκατ. δολ. από Κινέζους τουρίστες το 2020 που ήρθαν στην Αιθιοπία για διάφορους σκοπούς, όπως συνέδρια, επαγγελματικά ταξίδια και αναζήτηση αναψυχής.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Αιθιοπίας ανέφερε ότι στη χώρα συνέρρευσαν περίπου 37,2 εκατ. δολ. σε έσοδα από 9.925 Κινέζους τουρίστες το 2020, καθώς η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστών που επισκέπτονται την Αιθιοπία, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το silkroadgreek.gr, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Xinhua, ο πρέσβης της Αιθιοπίας στην Κίνα Teshome Toga, ανακοίνωσε ότι η Αιθιοπία συνεργάζεται με Κινέζους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την προώθηση των τουριστικών περιοχών της Αιθιοπίας σε πάνω από 160 εκατ. Κινέζους εξερχόμενους τουρίστες.

Αυτήν τη στιγμή, η κρατική Ethiopian Airlines να είναι η μόνη αφρικανική αεροπορική εταιρεία που ταξιδεύει σε πέντε κινεζικούς προορισμούς (Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ, Σανγκάη, Τσενγκντού και Γκουάνγκτζου), η δυνατότητα προσέλκυσης περισσότερων Κινέζων τουριστών είναι τεράστια. “Συνεργαζόμαστε με Κινέζους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την προώθηση του τουριστικού δυναμικού της Αιθιοπίας και όταν η κατάσταση με τον COVID-19 βελτιωθεί, θα θέλαμε να αυξήσουμε τις αφίξεις Κινέζων τουριστών στην Αιθιοπία”, πρόσθεσε. Η Ethiopian Airlines αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις επιβατών προς Σενζέν και Τσονγκκίνγκ.

Ο Toga δήλωσε ακόμη ότι η Αιθιοπία στοχεύει στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης με την Κίνα στον τουριστικό τομέα ως μέρος ενός ευρύτερου δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου. Οι κινεζικές εταιρείες βοηθούν επίσης την προσπάθεια της Αιθιοπίας να δημιουργήσει εξέχοντα τουριστικά αξιοθέατα σε ολόκληρη τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Στη φωτογραφία, η πτήση ET 684 της Ethiopian Airlines στο Pudong International Airport της Σαγκάης (Xinhua/Chen Fei, 2014).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024