Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠΑΣΚΚΕΔΙ: 'Απόλυτη κατοχύρωση των μελών μας μέσω της συνεργασίας με τη Soundreef'
Πνευματικά δικαιώματα

ΠΑΣΚΚΕΔΙ: 'Απόλυτη κατοχύρωση των μελών μας μέσω της συνεργασίας με τη Soundreef'

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ έχει αναθέσει στο Νομικό του Τμήμα να προσβάλει στο ΣτΕ την Υπουργική Απόφαση σύστασης της ΕΥΕΔ και μέσω αυτής, το Νόμο, με τον οποίο 'ο ΟΠΙ από ελεγκτής έγινε ταυτόχρονα και έμπορος – ΑΟΔ, που οφείλει να ελέγχει και επίδοξος δυνάστης των χρηστών'.

Ένα σημαντικό ζήτημα υποστηρίζει Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ ότι έχει ανακύψει από τους εξωτερικούς υπαλλήλους του GEA, οι οποίοι “απειλούν τα εκατοντάδες μέλη του ΠΑΣΚΚΕΔΙ που χρησιμοποιούν την μουσική του σωματείου, ισχυριζόμενοι ότι το ΠΑΣΚΚΕΔΙ δεν τους καλύπτει, με τη δικαιολογία το δελτίο Τύπου του ΟΠΙ“.  

Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ αναφέρει ότι “οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του GEA συνήθως εμφανίζονται στο χώρο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως ζευγάρι, παριστάνοντας τους πελάτες, ενώ στην ουσία φωτογραφίζουν κρυφά, την ύπαρξη ηχείων και άλλων χώρων της επιχείρησης, μαζί με θαμώνες όμως! Φυσικά αυτές οι ενέργειες είναι ενάντιες στα προσωπικά δεδομένα GDPR, όπως αναφέρονται στην Οδηγία 679/2016 – Κανόνες προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που από 25/05/2018 είναι σε ισχύ (ο καταγγελλόμενος μπορεί να αντιμετωπίσει το λιγότερο 5.000 Ευρώ πρόστιμο, από την αρμόδια Αρχή). Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι υπάλληλοι του GEA, έχουν τη διαβεβαίωση από τον Οργανισμό τους, πως θα αναλάβει το ως άνω πρόστιμο, όταν πολύ σύντομα προκύψει, από καταγγελίες ενημερωμένων επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης”.

Και συνεχίζει σε σχετική του ανακοίνωση: “Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ αποστασιοποιείται από ανάλογες συμπεριφορές που προσβάλλουν, παρά τιμούν την υγιή επιχειρηματικότητα. Στο ίδιο πλαίσιο δηλώνει ότι μοναδικό του ενδιαφέρον αποτελεί η βελτίωση και ανάδειξη του ίδιου του προϊόντος και σε καμία περίπτωση οι διάφορες ύποπτες κυβερνητικές συναλλαγές, όπως αυτές που μετέτρεψαν τον ΟΠΙ από ελεγκτή, σε ΑΟΔ, δηλαδή σε επιχείρηση που ανταγωνίζεται τους υπόλοιπους ΟΣΔ και τις ΑΟΔ.

Για παράδειγμα, μια από τις πρώτες ‘δουλειές’ που ανέλαβε ο ΟΠΙ με το νέο ρόλο του εμπόρου, ήταν να προσπαθήσει να συκοφαντήσει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, προκειμένου να ευνοήσει τα εμπορικά συμφέροντα των μελών της ΕΥΕΔ και του GEA, μετά τις διευκρινήσεις που ζήτησε το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι προσπάθειες του ΠΑΣΚΚΕΔΙ για να σταματήσει εν τη γενέσει της αυτή την αισχρή εκστρατεία του εμπόρου – ΟΠΙ εναντίον του, ήταν η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την πρώτη και μεγαλύτερη ΑΟΔ στην Ευρώπη, τη Soundreef.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε αμέσως και εγγράφως τον ΟΠΙ, αναμένοντας πλέον τον ΟΠΙ να πράξει τα νόμιμα: να κατεβάσει το επαίσχυντο δελτίο Τύπου και να το αντικαταστήσει!

Σε ό,τι αφορά στα μέλη του, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ επισημαίνει ότι, ήδη, με την έναρξη της συνεργασίας με τη Soundreef, έχει εκπληρώσει τον απώτερο σκοπό του, δηλαδή την απόλυτη κατοχύρωση των μελών του, παρέχοντας τη βέλτιστη λύση που υπάρχει στην Ευρώπη.

“Σε περίπτωση πλέον που ο ΟΠΙ δεν αποσύρει το ντροπιαστικό δελτίο Τύπου, αλλά και ο GEA, που το αναπαρήγαγε, δεν υπάρχει νόμιμο μέσο που το Σωματείο μας δε θα χρησιμοποιήσει εναντίον αυτών και παντός άλλου υπευθύνου φυσικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και η φήμη του.

Επιπλέον, έχουμε ήδη αναθέσει στο Νομικό μας Τμήμα, να προσβάλει στο ΣτΕ την Υπουργική Απόφαση σύστασης της ΕΥΕΔ και μέσω αυτής, το Νόμο, με τον οποίο ο ΟΠΙ από ελεγκτής, έγινε ταυτόχρονα και έμπορος – ΑΟΔ, που οφείλει να ελέγχει και επίδοξος δυνάστης των χρηστών.

Ύστερα από όλα αυτά, το ΠΑΣΚΚΕΔΙ θεωρεί βέβαιο ότι η συμμόρφωση του GEA, θα είναι άμεση και σαφής, με σκοπό τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, που απαιτούν περισσότερα από τη συσπείρωση, παρά τη διχόνοια, άλλως επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024