Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠέντε ξένοι νεκροί από επίθεση στο ξενοδοχείο Corinthia της Λιβύης
Τρομοκρατία και τουρισμός

Πέντε ξένοι νεκροί από επίθεση στο ξενοδοχείο Corinthia της Λιβύης

Σε μήνυμά του στο Twitter, το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Τρίπολη της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο Corinthia, το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και Λίβυους αξιωματούχους.

Έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης Corinthia Hotel στη Λιβύη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις φρουροί, ανακοίνωσε ο Mahmoud Hamza, αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας που βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια εισήλθαν στους χώρους του ξενοδοχείου Corinthia σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας που βρισκόταν στην είσοδό του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, μέλη του ΙΚ στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Σε μήνυμά του στο Twitter, το παρακλάδι του ΙΚ στην Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και Λίβυους αξιωματούχους. Ένας ένοπλος ήδη συνελήφθη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024