Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠεριορισμένες οι συνέπειες στην εναέρια κυκλοφορία από την ηφαιστειακή τέφρα του Γκριμσβέτν
Eurocontrol: Το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας πιθανόν να επεκταθεί στον νότο

Περιορισμένες οι συνέπειες στην εναέρια κυκλοφορία από την ηφαιστειακή τέφρα του Γκριμσβέτν

Η έκρηξη του Γκριμσβέτν, του πιο ενεργού ηφαιστείου της Ισλανδίας, κρατήσε και χθες κλειστό το διεθνές αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, ενώ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας εάν τα σύννεφα της ηφαιστειακής τέφρας…

Η έκρηξη του Γκριμσβέτν, του πιο ενεργού ηφαιστείου της Ισλανδίας, κρατήσε και χθες κλειστό το διεθνές αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, ενώ και άλλες ευρωπαϊκές<...> χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας εάν τα σύννεφα της ηφαιστειακής τέφρας θα επηρεάσουν ευρωπαϊκούς αεροδιαδρόμους.

Ενα μικρό μέρος του εναερίου χώρου της Γροινλανδίας που ανήκει στη Δανία παρέμεινε χθες κλειστό μέχρι τις 12.00 ώρα Γκρίνουιτς (15.00 ώρα Ελλάδος).

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol προειδοποίησε ότι το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας είναι πιθανόν να επεκταθεί προς τον νότο. Ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι εάν η εκτόξευση στάχτης συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, το σύννεφο μπορεί να φθάσει στον εναέριο χώρο της Γαλλίας και της βόρειας Ισπανίας την Πέμπτη. Τα εμπορικά -επιβατικά και φορτηγά- αεροσκάφη εκτελούν το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεών τους σε ύψος περίπου 37-39.000 ποδών. Οι όποιες αποφάσεις για την επιβολή περιορισμών στις πτήσεις πρόκειται να εξαρτηθούν από την κατεύθυνση των ανέμων καθώς και το εάν οι αρχές θεωρούν ότι η ηφαιστειακή τέφρα θέτει σε κίνδυνο τις μηχανές των αεροσκαφών.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Γκριμσβέτν είναι ισχυρότερη από αυτήν του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ τον περασμένο Απρίλιο που προκάλεσε το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναερίου χώρου επί πολλές ημέρες, τη ματαίωση 100.00 πτήσεων και την καθήλωση εκατομμυρίων επιβατών για εβδομάδες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024