Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠράγα: Μία πόλη γεμάτη θρύλους
Μυστηριώδης Τσεχία

Πράγα: Μία πόλη γεμάτη θρύλους

Αρκετά αξιοθέατα της Πράγας συνδέονται με θρύλους. Οι πιο ενδιαφέροντες θρύλοι και φαντάσματα της παλιάς Πράγας περιμένουν τους επισκέπτες στο μουσείο Mysteriae Pragensis. Ακόμα μία πόλη της UNESCO, το Cesky […]

Αρκετά αξιοθέατα της Πράγας συνδέονται με θρύλους. Οι πιο ενδιαφέροντες θρύλοι και φαντάσματα της παλιάς Πράγας περιμένουν τους επισκέπτες στο μουσεί<...>ο Mysteriae Pragensis. Ακόμα μία πόλη της UNESCO, το Cesky Krumlov κατακλύζεται από θρύλους, που συνδέονται σε σπίτια, ναούς αλλά και με το ανάκτορο. Τον 15ο αιώνα, η Λαίδη Perchta von Rosenberg ή αλλιώς αποκαλούμενη Λευκή Κυρά ζούσε στο κάστρο. Το πνεύμα της τριγυρίζει στα κάστρα και στα ανάκτορα των Rosenberg και εμφανίζεται στη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με έναν άλλο θρύλο, το νησί που βρίσκεται στη λίμνη του κήπου του ανακτόρου φυλάσσεται από νεράιδες και νάνους. Εκεί, βρίσκεται κρυμμένος θησαυροί. Στο κτίριο της πλατείας Namesti Svornosti, που τώρα φιλοξενεί το κέντρο πληροφόρησης της πόλης, εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης του πανδοχείου κατά καιρούς.

Στο κάστρο του Litomysl, μία εικόνα στο ύψος του δευτέρου ορόφου παραμένει ένα μυστήριο και γρίφος ταυτόχρονα μέχρι και σήμερα. Δείχνει έναν άνθρωπο όπου πάνω από το κεφάλι του υπάρχουν πέντε G. Ο θρύλος λέει ότι αυτός που θα μαντέψει το νόημα της εικόνας, τότε θα βρει και το μέρος που είναι κρυμμένος ο θησαυρός. Αλλά το μυστήριο παραμένει ακόμα άλυτο. Ο ξεναγός θα σας δείξει την εικόνα με τα πέντε G κατά την διάρκεια της ξενάγησης. Φυσικά, δεν είναι μόνο το μυστήριο για το οποίο αξίζει να έρθετε στο κάστρο. Aλλωστε όλο το κτιριακό συγκρότημα του κάστρου συγκαταλέγεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σε ένα ερωτηματολόγιο στην ιστοσελίδα του CzechTourism, το κάστρο Houska βγήκε πρώτο ως το πιο μυστηριώδες, μυθικό και θρυλικό μέρος στην Τσεχική Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον θρύλο, το κάστρο είναι χτισμένο σε έναν βράχο που είναι η είσοδος για την κόλαση. Ακόμα ένας μύθος αναφέρει ότι στο Houska εμφανίζεται ένας μαύρος κουκουλοφόρος και βλέπει αυτούς που τόσο αφελώς επισκέπτονται το κάστρο νύχτα. Ακόμα ένα μυστήριο υπάρχει σΆαυτό το μέρος. Λέγεται ότι οι φωτογραφίες στο Houska δε βγαίνουν ποτέ καθαρές.

Η προστατευμένη περιοχή Palava συγκαταλέγεται στα πιο όμορφα και γραφικά μέρη στη Νότια Μοραβία. Εδώ σας περιμένουν επιβλητικοί ασβεστολιθικοί βράχοι, γραφικά λιβάδια και δάση, απομεινάρια κάστρων και πολλές ιστορίες. Για παράδειγμα, ο Βράχος της Γάτας (Kocici skala, μεταξύ του Mikulov και της Klentnice) λέγεται ότι κρύβει θησαυρούς που φυλάσσονται από νάνους και νεράιδες. Οι λάτρεις του μυστηρίου θα πρέπει να επισκεφθούν το μέρος την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τον θρύλο, μια και τότε ανοίγει ο βράχος.

Η πόλη του Mikulov είναι ένα από τα σημεία εκκίνησης των ξεναγήσεων στην Palava. Στο κελάρι του ανακτόρου του Mikulov φιλοξενείται μία έκθεση με τίτλο “Μυστηριώδη Μπουντρούμια”. Εκεί θα δείτε χαρακτήρες των θρύλων της Palava και του Mikulov. Επίσης, θα μάθετε για τα μυστήρια που καλύπτουν τα ερείπια των κάστρων Devicky και Sirotci, για τα ξωτικά του νερού και τις μάγισσες. Η έκθεση θα ανοίξει τον Μάιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στο ταξίδι σας στην μυστηριώδη Τσεχία μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την πόλη Znojmo στη Νότια Μοραβία. Το τοπικό υπόγειο δίκτυο είναι ένας λαβύρινθος από συνδεδεμένους υπόγειους διαδρόμους συνολικού μήκους 27χλμ. Η ξενάγηση πραγματοποιείται σε μία ατμόσφαιρα παραμυθιού και τρόμου. Μπορείτε να δείτε τα ξωτικά πλάσματα, το εργαστήρι των αλχημιστών, βράχια να ζωντανεύουν και μπουντρούμια φυλακής.

Αν και το χωριό της Holasovice προστατεύεται από την UNESCO, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να το επισκεφθείτε. Σε μία απόσταση 400μ. νότια από το χωριό, θα βρείτε κυκλικό σχηματισμό από πελώριες πέτρες, που αποκαλείται και Stonehenge της Νότιας Βοημίας. Πρόκειται για ένα αντίγραφο μίας μεγαλιθικής προϊστορικής κατασκευής. Έντονη είναι η θετική ενέργεια που εκπέμπει το μέρος. Αυτή η κατασκευή αποτελείται συνολικά από 26 πέτρες και βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στα όρη Velky Blanik (όχι μακριά από το Vlasim) οι θρύλοι είναι ακόμα ζωντανοί. Ο πιο γνωστός θρύλος είναι αυτός των μυθικών ιπποτών του Blanik που αναπαύονται στο εσωτερικό του βουνού. Όταν η Τσεχία θα περνάει δύσκολες στιγμές, τότε οι ιππότες θα βγουν από το βουνό για να βοηθήσουν. Η γραφική και μαγευτική περιοχή του Blanik είναι δημοφιλής προορισμός για ταξίδια αναψυχής. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην περιοχή με ποδήλατο στο μονοπάτι που αποκαλείται «Στα Ίχνη των Ιπποτών του Blanik».

Στο δάσος στην περιοχή Rakovnik θα μείνετε άφωνοι από τις παράλληλες γραμμές αρκετών μέρων που αποτελούνται από πέτρες διαφόρων μεγεθών. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για τις σειρές βράχων Kounov. Ένα φυσικό μονοπάτι θα σας οδηγήσει στην περιοχή (www.rakovnicko.info, επισκεφθείτε το κεφάλαιο Dzban). Ακόμα ένα μέρος, αυτό με τα βράχια Petrovy στο Hruby Jesenik σημαδεύτηκε από τις δίκες και καταδίκες των μαγισσών τον 17ο αιώνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024