Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροχωρά η συνεργασία Δήμου Σκιάθου – ΠΟΤ στο Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας για την Ανάκαμψη του Τουρισμού
Προορισμός

Προχωρά η συνεργασία Δήμου Σκιάθου – ΠΟΤ στο Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας για την Ανάκαμψη του Τουρισμού

Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Σκιάθου και ο UNWTO θα προετοιμάσουν τη Μελέτη Κατοίκων που θα διεξαχθεί στο νησί εντός Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2022.

Ο Δήμος Σκιάθου και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), προωθούν τη συνεργασία τους στο Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας για την Ανάκαμψη του Τουρισμού που έχει σχεδιαστεί για το νησί. Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Νικόλαος Γκολφινόπουλος, ανώτερος Ειδικός Έργων του ΠΟΤ, και η κα Αλκμήνη Γκριτζάλη, ειδικός Marketing για το πρότζεκτ, βρέθηκαν σε επίσημη αποστολή στη Σκιάθο για την προώθηση και την παρακολούθηση του έργου.

Την περασμένη Τρίτη, ο δήμαρχος του νησιού, κ. Θοδωρής Τζούμας, εγκαινίασε τη συνάντηση που διοργανώθηκε για την παρουσίαση των Συστάσεων Μάρκετινγκ και του Σχεδίου Δράσης που αναπτύχθηκαν από τον ΠΟΤ. Ο κ. Τζούμας δήλωσε: “Ευχαριστούμε θερμά τον ΠΟΤ και ιδιαίτερα τον κ. Γκολφινόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία και την δυνατότητα να προχωρήσουμε για πρώτη φορά σε ένα τόσο σημαντικό project με την συμμετοχή εκπροσώπων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το Σχέδιο Δράσης που ετοίμασε ο ΠΟΤ θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να καθοδηγήσει το νησί μας στην τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας”.

Ο ΠΟΤ, εκπροσωπούμενος από τον κ. Γκολφινόπουλο, παρουσίασε την εις βάθος ανάλυση που έγινε για την παρούσα κατάσταση της Σκιάθου μέσα από γνώσεις κοινωνικής ακρόασης και ανάλυση περιεχομένου των συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς. Ο κ. Γκολφινόπουλος δήλωσε ότι “ο ΠΟΤ εκτιμά ιδιαιτέρως αυτήν τη συνεργασία καθώς αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσής του στην τοπική τουριστική ανάπτυξη. Η συμβολή των τοπικών, εθνικών και διεθνών ενδιαφερόμενων μερών μέσω των συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν τεράστια. Είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την τρέχουσα κατάσταση της Σκιάθου με βάση τις συζητήσεις που ηγήθηκε ο ΠΟΤ τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022 με ξενοδοχεία, ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, εταιρείες μάρκετινγκ, τα Γραφεία Εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε επιλεγμένες αγορές και, φυσικά, τις τοπικές αρχές. Οι συστάσεις που παρουσιάσαμε σήμερα, μαζί με τους πυλώνες και τις δραστηριότητες του Σχεδίου Δράσης που περιγράφονται, αποτελούν ένα πρώτο βήμα προς μια στρατηγική και συστηματική τουριστική ανάπτυξη του νησιού που φέρνει στο προσκήνιο το όφελος της Σκιάθου και των κατοίκων της. Η θετική και φιλόξενη ανταπόκριση που μόλις λάβαμε σήμερα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο με ένα εξατομικευμένο Σχέδιο Δράσης για τη Σκιάθο του σήμερα, ανοίγοντας το δρόμο για τη Σκιάθο του αύριο”.

Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Σκιάθου και ο UNWTO θα προετοιμάσουν τη Μελέτη Κατοίκων που θα διεξαχθεί στο νησί εντός Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2022.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024