Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροσεχώς λίστα απαγόρευσης αεροπορικών εταιριών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Προσεχώς λίστα απαγόρευσης αεροπορικών εταιριών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τη σύνταξη λίστας με αεροπορικές εταιρίες, η λειτουργία των οποίων θα απαγορευτεί στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και τη λήψη μέτρωνγια την ενημέρωση των επιβατών σχετικά με την `ταυτότητα` της εταιρίας, […]

Τη σύνταξη λίστας με αεροπορικές εταιρίες, η λειτουργία των οποίων θα απαγορευτεί στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και τη λήψη μέτρων<...>για την ενημέρωση των επιβατών σχετικά με την `ταυτότητα` της εταιρίας, με την οποία ταξιδεύουν αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από σχετική έκθεση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, που εισηγήθηκε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής, κ. Κριστίν ντε Βεϊράκ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα `Κρήτη TV`, το σχέδιο νομοθετικού ψηφίσματος που προτείνει η έκθεση, ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία (577 ψήφοι υπέρ, 16 κατά και 31 αποχές) οι ευρωβουλευτές, ενώ ήδη υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Το ψήφισμα αναμένεται να εγκριθεί στο επόμενο Συμβούλιο Μεταφορών, στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ όπως εξήγησε η κ. Βεϊράκ, “πρόκειται για έναν κανονισμό, ο οποίος θα εφαρμοστεί στα 25 κράτη – μέλη με άμεση ισχύ. Δε θα χρειαστεί, δηλαδή, να `περάσει` στις νομοθεσίες των κρατών – μελών. Σύμφωνα με τον κανονισμό, ένα μήνα μετά την ισχύ του, κάθε κράτος – μέλος θα πρέπει να υποβάλει στην Επιτροπή τον κατάλογο των αερομεταφορέων που απαγορεύει να κυκλοφορούν στην επικράτειά του, εξηγώντας τους λόγους της απαγόρευσης.

Ύστερα από τη συλλογή των πληροφοριών από τα κράτη – μέλη, η Επιτροπή και το Κοινοβούλιο θα συντάξουν την ευρωπαϊκή λίστα απαγόρευσης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επί τη βάσει κοινών αντικειμενικών κριτηρίων. Να σημειωθεί ότι πριν από τη δημοσίευση της `μαύρης` λίστας, θα δίνεται η ευκαιρία στον ενδιαφερόμενο αερομεταφορέα να εκφράσει τις απόψεις του με τη διαδικασία του επείγοντος. Σύμφωνα με δήλωση της κ. Βεϊράκ, η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2006.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024