Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΨηφιακές πληρωμές στα πλοιάρια Vaporetto της Βενετίας
Τεχνολογία

Ψηφιακές πληρωμές στα πλοιάρια Vaporetto της Βενετίας

Μέχρι το τέλος του χρόνου, οι επιβάτες θα μπορούν να πληρώνουν για τα δρομολόγια τους εν πλω με την χρήση κάρτας ή μέσω smartphone αξιοποιώντας τα 650 τερματικά SmartPOS που θα παρέχει η Pax Italia.

Η SIA και  η AVM Holding (Azienda Veneziana della Mobilità – η δημόσια εταιρία συγκοινωνιών της Βενετίας) προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την δημιουργία μιας καινοτόμου πλατφόρμας η οποία θα επιτρέπει σε κατοίκους και τουρίστες να προμηθεύονται εν πλω τα εισιτήρια τους για τα πλοιάρια vaporetto, με τη χρήση καρτών και smartphones, έχοντας και την δυνατότητα ανέπαφης συναλλαγής, μέσω των 650 τερματικών Android SmartPOS, τα οποία θα έχουν στην διάθεσή τους τα πληρώματα.

Η νέα αυτή υπηρεσία, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη από την AVM Holding μέχρι το τέλος του έτους, θα βελτιώσει σημαντικά τις διαδικασίες πληρωμής και έκδοσης εισιτηρίων προσφέροντας μια πιο απλουστευμένη, γρήγορη και ασφαλή εμπειρία στους κατοίκους και τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται τη Βενετία κάθε χρόνο.

Η καινοτόμος ψηφιακή πλατφόρμα την οποία σχεδίασε και ανέπτυξε η SIA, μέσω της οποίας θα γίνεται η διαχείριση των τελευταίας τεχνολογίας SmartPOS τερματικών της Pax Italia, θα επιτρέπει στα πληρώματα των vaporetti να επιλέγουν τον τύπο του εισιτηρίου των επιβατών, να δέχονται πληρωμές μέσω κάρτας ή smartphone και να εκτυπώνουν το εισιτήριο μαζί με το σχετικό απόκομμα της απόδειξης, κάνοντας χρήση μιας και μόνο πολύ ελαφριάς, εύκολα διαχειρίσιμης και ασφαλούς συσκευής.

Παράλληλα τα τερματικά έχουν την δυνατότητα σάρωσης του πάσου Tessera Venezia Unica που χρησιμοποιείται στα μέσα συγκοινωνίας της Βενετίας από τους τοπικούς επιβάτες, ενώ επιπλέον μπορούν να επικυρωθούν και τα εισιτήρια τα οποία έχουν αγοραστεί από το δίκτυο των γραφείων έκδοσης εισιτηρίων και τους αυτόματους πωλητές, καθώς προσφέρεται η δυνατότητα ανάγνωσης barcodes και των QR codes.

Επιπλέον, η SIA θα παρέχει στην AVM Holding ένα εξειδικευμένο App Store, ιδανικό για την διαχείριση περαιτέρω εφαρμογών όπως εκείνες που σχετίζονται με πληρωμές ταξιδιών, ειδικά σχεδιασμένο για τα τερματικά SmartPOS τα οποία θα διαχειρίζονται τα πληρώματα των πλοίων, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο το εύρος των καινοτόμων υπηρεσιών για όλους τους επιβάτες.

“Οι ηλεκτρονικές πληρωμές βρίσκονται πλέον παντού σε διεθνές επίπεδο και μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θα είναι πλήρως λειτουργικές σε όλο το δίκτυο μας. Το εν λόγω project αποτελεί προϊόν μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας του τμήματος ΙΤ με την SIA που είναι ο βασικός μας συνεργάτης, ενώ παράλληλα αποτελεί και στοιχείο της τεχνολογικής ανάπτυξης της AVM Holding όπως προκύπτει από το πρόγραμμα επενδύσεων που εκπονήθηκε σε συμφωνία με τον Δήμο της Βενετίας” δήλωσε ο Giovanni Seno, γενικός διευθυντής της AVM Holding.

“Είμαστε πολύ περήφανοι για το project Smart Mobility στην Βενετία, το οποίο αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για την υποστήριξη πρωτοβουλιών ψηφιοποίησης των υπηρεσιών πληρωμών, ιδιαίτερα στον κλάδο των δημόσιων συγκοινωνιών. Η Βενετία είναι η δεύτερη πόλη της Ιταλίας, μετά το Μιλάνο, όπου η SIA δίνει την δυνατότητα σε πολίτες και τουρίστες να προμηθεύονται εισιτήρια ηλεκτρονικά, χάρη στην τεχνολογική καινοτομία η οποία στοχεύει να καταστήσει τις διαδικασίες των εταιριών συγκοινωνιών πιο αποδοτικές” σχολίασε ο Eugenio Tornaghi, διευθυντής Marketing και Πωλήσεων της SIA.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024