Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠτήσεις προς τις Η.Π.Α. εγκαινίασε η Qatar Airways

Πτήσεις προς τις Η.Π.Α. εγκαινίασε η Qatar Airways

Ενθουσιώδους υποδοχής έτυχε η παρθενική πτήση της Qatar Airways προς τη Βόρειο Αμερική, που προσγειώθηκε προχτές στο Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty. Το αεροσκάφος πέρασε κάτω από υδάτινη αψίδα, που δημιούργησανδυο […]

Ενθουσιώδους υποδοχής έτυχε η παρθενική πτήση της Qatar Airways προς τη Βόρειο Αμερική, που προσγειώθηκε προχτές στο Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty. Το αεροσκάφος πέρασε κάτω από υδάτινη αψίδα, που δημιούργησαν<...>δυο πυροσβεστικά οχήματα του αεροδρομίου, ενώ διοργανώθηκαν και μουσικές εκδηλώσεις.

Το νέο δρομολόγιο από την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, προς το Newark – την πύλη για την πόλη της Νέας Υόρκης – δημιούργησε μια ακόμα πρωτιά, καθώς η πτήση πραγματοποιήθηκε με ενδιάμεσο σταθμό τη Γενεύη, το νέο ευρωπαϊκό προορισμό της εταιρίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των προορισμών που εξυπηρετούνται από την Qatar Airways στους 77.

Η πτήση QR083 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty μεταφέροντας τον CEO της Qatar Airways κύριο Akbar Al Baker, κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και προσωπικότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης από το Κατάρ και τις χώρες του Συμβούλιου Συνεργασίας του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Μπαχρέιν και Ομάν).
Ανάμεσα στους επιβάτες της πρώτης πτήσης προς τη Βόρειο Αμερική βρισκόταν και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κατάρ κύριος Chase Untermeyer.

Μετά την άφιξη της πτήση στο Newark, ο κύριος Al Baker δήλωσε: “Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την Qatar Airways και προσωπικά νιώθω μεγάλη τιμή που βλέπω τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας μου να δίνει το παρών του στη Βόρειο Αμερική για πρώτη φορά. Είμαστε ο μόνος αερομεταφορέας της Μέσης Ανατολής που πετάμε προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty προσφέροντας στους επιβάτες μας από τις χώρες του Κόλπου και από τις χώρες της Ινδικής Χερσονήσου εξαιρετικές δυνατότητες να συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλες πτήσεις προς άλλους προορισμούς στις Η.Π.Α.”.

Η Qatar Airways συνδέει την πρωτεύουσα του Κατάρ και το οικονομικό κέντρο της Αμερικής με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας το προηγμένο αεροσκάφος Airbus A330 σε διαμόρφωση θέσεων τριών κατηγοριών. Από τις 19 Ιουλίου η Qatar Airways θα γίνει ο πρώτος αερομεταφορέας της Μέσης Ανατολής που θα συνδέει καθημερινά τη Ντόχα με την Ουάσιγκτον με απευθείας πτήσεις.

Ο κύριος Al Baker συνέχισε: “Αφού γράψαμε ιστορία την προηγούμενη βδομάδα με την αναγγελία της μεγαλύτερης παραγγελίας αεροσκαφών που έχουμε κάνει ποτέ για 80 Airbus A350, σήμερα γράφουμε ξανά ιστορία με το νέο μας δρομολόγιο προς το Newark”.

Η έναρξη δρομολογίων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το σημαντικότερο γεγονός της διαδικασίας επέκτασης των δρομολογίων της Qatar Airways για το 2007. Ήδη έχουν προστεθεί στο δίκτυο της εταιρίας τα δρομολόγια προς Dar es Salaam, Λάγος, Μπαλί, Ho Chi Minh City, Chennai και τη Γενεύη. Στις 30 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν δρομολόγια προς την Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024