Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΡεκόρ επισκέψεων το 2011 στα τρία σημαντικότερα μουσεία της Μαδρίτης
Το εύρος των ωραρίων λειτουργίας βοηθά στην αύξηση των εισιτηρίων

Ρεκόρ επισκέψεων το 2011 στα τρία σημαντικότερα μουσεία της Μαδρίτης

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στα τρία μεγάλα μουσεία της Μαδρίτη (Πράδο, Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία και Τίσεν Μπορνεμίτσα) το 2011, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών στην ισπανική πρωτεύουσα.

Τα τρία μουσεία του “Χρυσού Τριγώνου της Τέχνης” στη Μαδρίτη – το Πράδο, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia), και το Τίσεν Μπορνεμίτσα – ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας το 2011, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών στην πρωτεύουσα, παρά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Το ιδιωτικό Μουσείο Τίσεν Μπορνεμίτσα, το οποίο εκθέτει τα έργα μιας σειράς ζωγράφων της χρονικής περιόδου από τον Ελ Γκρέκο έως τον Πικάσο, σημείωσε αύξηση της τάξης του 30,4% σε ένα χρόνο, προσελκύοντας 1,07 εκατ. επισκέπτες, ένα άνευ προηγουμένου γεγονός από τότε που άνοιξε το 1992. Αυτή η αύξηση οφείλεται στην επιτυχία επτά περιοδικών εκθέσεων, σε ένα μεγαλύτερο εύρος των ωραρίων λειτουργίας, και σε μια αύξηση του αριθμού των τουριστών στη Μαδρίτη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός διευθυντής του Μουσείου, Μιγκέλ Άνχελ Ρέτσιο.

“Όλα αυτά συνέβαλαν στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών”, πρόσθεσε. Οι μισοί από τους επισκέπτες είναι Ισπανοί και οι άλλοι μισοί ξένοι.

Μια περιοδική έκθεση με έργα του Ισπανού ρεαλιστή ζωγράφου Αντόνιο Λόπες έχει προσελκύσει 320.000 επισκέπτες, ρεκόρ για αυτού του είδους την εκδήλωση στο Τίσεν Μπορνεμίτσα.

“Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά τη διάρκεια ενός έτους της κρίσης αντανακλά την καλή ποιότητα της προσφοράς μας και το μεγάλο εύρος των ωραρίων”, εκτιμά ο γενικός διευθυντής, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο έτος αύξησης του αριθμού των επισκεπτών.

Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία, που περιλαμβάνει στη συλλογή του ένα από τα πιο διάσημα έργα του Πικάσο, τη “Γκερνίκα”, υποδέχτηκε 2,7 εκατ. επισκέπτες το 2011, αύξηση κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με επίσημη δήλωση.

Το Πράδο παραμένει εκείνο που συγκεντρώνει τους περισσότερους με 2,91 εκατ. επισκέπτες το 2011, αν και η αύξηση της επισκεψιμότητας του σε ένα έτος, κατά 6,6%, ήταν χαμηλότερη από εκείνη των άλλων δύο. Η πλειοψηφία των επισκεπτών, το 59%, προέρχονταν από το εξωτερικό, ένα μεγάλο μέρος από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σύμφωνα με το μουσείο.

Οι περιοδικές εκθέσεις γνώρισαν επίσης μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας 919.584 άτομα, από τα οποία τα 220.000 ήρθαν να θαυμάσουν έργα που “δάνεισε” το ρωσικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Άλλη επιτυχία, αυτή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο, στη βόρεια Ισπανία, όπου η επισκεψιμότητα με 962.358 άτομα αυξήθηκε κατά 1% σε σύγκριση με το 2010, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Το 62% των επισκεπτών του μουσείου προερχόταν πέρυσι από τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία.

Στη φωτογραφία, το Μουσείο Prado στη Μαδρίτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024