Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΡωγμές στο Κολοσσαίο προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός στην Ιταλία
Πολιτισμός

Ρωγμές στο Κολοσσαίο προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός στην Ιταλία

Μερικά ραγίσματα επίσης εμφανίστηκαν στην εκκλησία που ονομάζεται ‘St. Paul’s Outside the Walls’. Κάποια ιστορικά κτίρια στο Βατικανό επίσης πέρασαν τώρα από έλεγχο και θεωρήθηκαν ασφαλή για τους τουρίστες.

Ο πιο πρόσφατος σεισμός που έπληξε την Ιταλία στις 28 Οκτωβρίου δημιούργησε προβλήματα για ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της χώρας, το Κολοσσαίο στη Ρώμη. Ο Francesco Prosperetti, ο αρμόδιος επόπτης για το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά, εκφράζει τις ανησυχίες του και αναφέρει ότι ο σεισμός αυτός ίσως προκαλέσει ζημιές στο μεγαλύτερο αρχαίο αμφιθέατρο του κόσμου.

Η δήλωση αυτή έγινε ύστερα από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Ο ίδιος στη συνέχεια είπε ότι ορισμένα από τα υλικά του Κολοσσαίου είχαν πέσει από τα ανώτερα τμήματα του 2.000 ετών οικοδομήματος. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτή η ζημιά ξεκίνησε μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τον τελευταίο σεισμό. Πάντως, οι ρωγμές στη δομή έχουν μεγαλώσει λόγω του τελευταίου σεισμού.

Ο Francesco Prosperetti ανέφερε ότι οι πιο επικίνδυνοι σεισμοί ήταν αυτοί που προήλθαν από την περιοχή Castelli. Μετά από μακρά διαδικασία ελέγχου, το Πάνθεο, τα Λουτρά του Καρακάλλα, η Ρωμαϊκή Αγορά και το Κολοσσαίο, ανακηρύχθηκαν ασφαλή. Στη συνέχεια, όλα άνοιξαν ξανά για τους επισκέπτες στις 30 Οκτωβρίου.

Ο αρχαιολόγος Alessandro D’Alessio δήλωσε ότι ότι οι αψίδες είναι οι καλύτερες δομές για να απορροφούν τους κραδασμούς. Είπε ακόμη ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι πολίτες είχαν καλή γνώση σχετικά με τους σεισμούς και τα επακόλουθά τους.

Στο παρελθόν, αρκετοί σεισμοί έχουν ταρακουνήσει το Κολοσσαίο. Στην πραγματικότητα, το Κολοσσαίο έχει ήδη υποστεί αρκετές ζημιές, ειδικότερα στο μεγάλο σεισμό που είχε πλήξει την περιοχή το 1349. Εξαιτίας εκείνου του σεισμού, είχαν πέσει μερικά κομμάτια του νότιου τμήματος του αμφιθεάτρου.

Μερικά ραγίσματα επίσης εμφανίστηκαν στην εκκλησία που ονομάζεται ‘St. Paul’s Outside the Walls’. Κάποια ιστορικά κτίρια στο Βατικανό επίσης πέρασαν τώρα από έλεγχο και θεωρήθηκαν ασφαλή για τους τουρίστες.

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι οι σεισμοί στην Ιταλία θα γίνουν ισχυρότερο στο μέλλον.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024