Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΡώμη και Μιλάνο: Απαγορεύσεις στην κυκλοφορία τις μέρες των γιορτών λόγω μολυσμένου νέφους
Προορισμοί

Ρώμη και Μιλάνο: Απαγορεύσεις στην κυκλοφορία τις μέρες των γιορτών λόγω μολυσμένου νέφους

Η Ρώμη και το Μιλάνο ανακοίνωσαν μέτρα που περιλαμβάνουν περιορισμένη κίνηση των αυτοκινήτων την επόμενη εβδομάδα για την καταπολέμηση της ρύπανσης, η οποία έχει αγγίξει ανθυγιεινά επίπεδα εδώ και εβδομάδες, κυρίως επειδή δεν έχει πέσει βροχή για να ξεπλύνει την αιθαλομίχλη. Το συμβάν αυτό εντάσσεται στην παγκόσμια μόλυνση που έχει επεκταθεί από το Πεκίνο μέχρι το Σεράγεβο, και το Νέο Δελχί.

Ολη την ερχόμενη εβδομάδα, στην καρδιά των διακοπών, οι αρχές της Ρώμης και του Μιλάνο διέταξαν περιορισμένη κίνηση των αυτοκινήτων, με εξάωρες καθημερινές απαγορεύσεις στη κίνηση τους για όλη την εβδομάδα με στόχο την καταπολέμηση της ρύπανσης. Στο Μιλάνο έχει να βρέξει 40 μέρες με αποτέλεσμα μεγάλη συγκέντρωση αιθαλομίχλης. Στις τελευταίες μετρήσεις βρέθηκαν επίπεδα 10 φορές πάνω από τα επιτρεπτά.
 
Στη Ρώμη, η οικιακή θέρμανση κατηγορείται μαζί με την μεγάλη κίνηση των αυτοκινήτων για το τσούξιμο στα μάτια των κατοίκων και τους ερεθισμένους λαιμούς. Έτσι οι αρχές της πόλης έθεσαν όρια και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και στην οικιακή θέρμανση, με ρύθμιση των θερμοστατών στα σπίτια και τα γραφεία της Ρώμης που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Η θρυλική Vespa της Ιταλίας θα εξαφανιστεί από τους δρόμους του Μιλάνου για τρεις ημέρες την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι αρχές απαγόρευσαν την κίνηση των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το πρόβλημα νέφους της πόλης. Οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ένα ημερήσιο νέο εισιτήριο μπήκε σε ισχύ με κόστος 1,5 ευρώ για όλες τις μέρες της περιορισμένης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Επίσης, στο Μιλάνο απαγορεύτηκε η χρήση βεγγαλικών στους εορτασμούς του νέου χρόνου. 
 
Στα πλαίσια της προσπάθειας μείωσης των καυσαερίων, στην Νάπολη απαγορεύτηκε να χρησιμοποιούνται φούρνοι που καίνε ξύλα για το παραδοσιακό ψήσιμο της πίτσας. Σύμφωνα με το νέο νόμο για να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι φούρνοι θα πρέπει πλέον να εξοπλιστούν με ειδικά φίλτρα. 
 
Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως στις πόλεις, κάθε χρόνο, δηλ περισσότερα άτομα από ό,τι τα θύματα του HIV, της ελονοσίας και της γρίπης μαζί, ενώ η αραιή κάλυψη των επίσημων στοιχείων σημαίνει ότι πολλές πόλεις ακόμα δεν παρακολουθούνται μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, που δίνει μόνο μια φορά την ημέρα στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση, όταν όλες οι άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις δίνουν στοιχεία σε πραγματικό χρόνο.
 
Από τις χειρότερες πόλεις στον κόσμο για ατμοσφαιρική ρύπανση θεωρείται το Πεκίνο, πρωτεύουσα της Κίνας που δέχεται κάθε χρόνο περίπου 4,5 εκατ. τουρίστες έχοντας όμως πτωτική τάση τα τελευταία χρόνια. Όμως τρεις φορές πιο αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το Πεκίνο σημειώνει το Νέο Δελχί πρωτεύουσα της Ινδίας, που δέχεται 3,6 εκατ. τουρίστες το χρόνο με αυξητική τάση της τάξεως του 30% κάθε χρόνο.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024