Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣχέδιο δράσης για προβολή και ανάπτυξη του αγροτουρισμού από την Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού
Αγροτουρισμός

Σχέδιο δράσης για προβολή και ανάπτυξη του αγροτουρισμού από την Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού

Σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, το ΑΞΙΚ και τον Σύνδεσμο Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού, σε συνέχεια του εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε το 2016 για την εκπαίδευση, προγραμματίζεται η διοργάνωση περιφερειακών εργαστηρίων επιμόρφωσης.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με επιτυχία, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, στο χωριό Σκαρίνου, η Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών και διαχειριστών αδειούχων αγροτουριστικών καταλυμάτων από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού αριθμεί σήμερα 86 μέλη που εκπροσωπούν 88 παραδοσιακές μονάδες τύπου διαμερισμάτων, κατοικιών και μικρών ξενοδοχείων στην ύπαιθρο και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με τον ΚΟΤ να στηρίζει ανελλιπώς τις δράσεις της τα τελευταία 21 χρόνια.

Στο α’ μέρος της Συνέλευσης εγκρίθηκαν οι ελεγμένοι λογαριασμοί της Εταιρείας για το έτος 2015, όπως ετοιμάστηκαν από τον ελεγκτικό οίκο Yiannas & Fessas Auditwise Ltd. Ακολούθησε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Τα μέλη που εκλέγηκαν είναι από τα χωριά Βάβλα, Κάθηκας, Χοιροκοιτία, Νικόκλεια, Κακοπετριά, Επισκοπή, Μαρώνι και Λόφου.

Στο β’ μέρος της Συνέλευσης η πρόεδρος της Εταιρείας κα Αννίτα Δημητριάδου έκανε απολογισμό του Έργου της Εταιρείας για το 2016 με ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις προώθησης και προβολής. Αναφέρθηκε επίσης στο στόχο για διεύρυνση και ενδυνάμωση της Εταιρείας με την ένταξη και άλλων μελών που θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας του επισκέπτη στην ύπαιθρο. Σημείωσε επίσης ότι σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, το ΑΞΙΚ και τον Σύνδεσμο Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού, σε συνέχεια του εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε το 2016 για την εκπαίδευση, προγραμματίζεται η διοργάνωση περιφερειακών εργαστηρίων επιμόρφωσης. Η κα Δημητριάδου ανάφερε ότι η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού αναμένεται να υλοποιήσει το 2017 σχέδιο δράσης βασισμένο στην προβολή, εκπαίδευση, αναβάθμιση και ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Εν κατακλείδι, τόνισε ότι οι συνέργειες μεταξύ των ιδιοκτητών των καταλυμάτων, των εστιατορίων, των οινοποιείων, του αγροτικού κόσμου και των τοπικών αρχών είναι πολύ σημαντικές για την προσφορά μιας ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας στον επισκέπτη. Η συνέλευση έκλεισε με παρουσίαση από την εταιρεία BeluggaWeb Ltd, με θέμα “Κατανόηση του διαδικτυακού πελάτη για αύξηση των κρατήσεων σας”.

Το β’μέρος της Γενικής Συνέλευσης παρακολούθησαν εκπρόσωποι από το ΚΕΒΕ, τον Σύνδεσμο Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας – Αμμοχώστου, τη CYMEPA, τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, καθώς επίσης κοινοτάρχες και μέλη των κοινοτικών συμβουλίων της Σκαρίνου, Αγίας Άννας, Τόχνης, Ζυγίου, Χοιροκοιτίας, Οδού, Ψεματισμένου, και Φοινιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024