Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣε 28 νεκρούς κατέληξε η επίθεση ενόπλων ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Μπουρκίνα Φάσο
Τρομοκρατία

Σε 28 νεκρούς κατέληξε η επίθεση ενόπλων ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Μπουρκίνα Φάσο

Επίθεση εξαπέλυσαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ ένοπλοι ισλαμιστές στο ξενοδοχείο 'Splendid' στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν επίθεση για να ανακτήσουν τον έλεγχο στο 146 δωματίων ξενοδοχείο Splendid στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ouagadougou, ύστερα από επίθεση ενόπλων ισλαμιστών. Οι αστυνομικοί εισέλαβαν στην αίθουσα αναμονής του ξενοδοχείου, μέρος της οποίας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ καρατούσαν και μεγάλο αριθμό ομήρων, οι οποίοι και απελευθερώθηκαν. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 28, από 18 χώρες, ενώ έχουν τραυματιστεί και άλλα 50 άτομα.

Όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το ξενοδοχείο επιλέγεται συχνά ως τόπος διαμονής από ξένους, υπηκόους δυτικών χωρών και από μέλη των Ηνωμένων Εθνών, γεγονός που ενδεχομένως να κατέστησε το ξενοδοχείο στόχο της επίθεσης. Πρόκειται για την πρώτη φορά που τζιχαντιστές πραγματοποιούν επίθεση στην Ουαγκαντούγκου.

Το ξενοδοχείο συχνά επιλέγεται από μέλη των γαλλικών γαλλικά στρατευμάτων, που αποτελούν μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης Μπαρχάν με έδρα το Τσαντ που συστάθηκε για να πολεμήσει ισλαμιστές μαχητές στο Σάχελ και σε περιοχές της Δυτικής Αφρικής.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά στους πάνω ορόφους του ξενοδοχείου και η επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Al Qaeda του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (AQIM).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024