Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε άνοδο νέοι προορισμοί στον εσωτερικό και εξερχόμενο τουρισμό

Σε άνοδο νέοι προορισμοί στον εσωτερικό και εξερχόμενο τουρισμό

Τάσεις ομαλοποίησης της τουριστικής ζήτησης τόσο για τον εξερχόμενο όσο και τον εσωτερικό τουρισμό με άνοδο νέων προορισμών παρουσίασε η ελληνική τουριστική αγορά φέτος την περίοδο των εορτών…

Τάσεις ομαλοποίησης της τουριστικής ζήτησης τόσο για τον εξερχόμενο όσο και τον εσωτερικό τουρισμό παρουσίασε η ελληνική τουριστική αγορά<...> φέτος την περίοδο των εορτών.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Γιάννης Ευαγγέλου, πρόεδρος του Συνδέσμου των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (ΗΑΤΤΑ) η οικονομική δυσπραγία οδήγησε στην επιλογή οικονομικότερων τουριστικών πακέτων σε ότι αφορά στον εξερχόμενο τουρισμό με αποτέλεσμα να υπάρξει πολύ καλή ζήτηση για κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, που αποτελούν κλασσικές επιλογές της συγκεκριμένης περιόδου, όπως το Παρίσι, η Πράγα, η Βιέννη, το Λονδίνο κ.λπ. Επίσης, καλά κινήθηκε η Βουλγαρία, κυρίως, όσον αφορά στα χιονοδρομικά κέντρα της.

Σε ότι αφορά στον εσωτερικό τουρισμό σημαντική ζήτηση υπήρξε για τους κλασσικούς προορισμούς όπως το Μέτσοβο, το Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια κ.λπ., ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τάση για κατεύθυνση της ζήτησης προς νέους ελληνικούς προορισμούς χειμερινού τουρισμού όπως η Ξάνθη, η Αλεξανδρούπολη, η Λίμνη Πλαστήρα, η Λίμνη Κερκίνη, ο Μιστράς που μέχρι σήμερα δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένοι. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί η τάση των Ελλήνων τουριστών να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο για το κλείσιμο των διακοπών τους τα τουριστικά πρακτορεία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024