Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣερβία, Κροατία, Σλοβενία: Ίδρυσαν κοινή σιδηροδρομική εταιρία

Σερβία, Κροατία, Σλοβενία: Ίδρυσαν κοινή σιδηροδρομική εταιρία

Το πρώτο σιδηροδρομικό δρομολόγιο, που θα εκτελέσει η κοινή εταιρία, την οποία σύστησαν πρόσφατα, η Σερβία, η Κροατία και η Σλοβενία, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2010. Σύμφωνα με […]

Το πρώτο σιδηροδρομικό δρομολόγιο, που θα εκτελέσει η κοινή εταιρία, την οποία σύστησαν πρόσφατα, η Σερβία, η Κροατία και η Σλοβενία, αναμένεται<...> να πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2010.

Σύμφωνα με τον Σέρβο υπουργό Υποδομών, Μιλουτίν Μρκόνιτς, τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί το ποσό, που θα επενδύσει η κάθε μία από τις συμμετέχουσες – στην εταιρία – χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Τανγιούνγκ”, ο κ. Μρκόνιτς επισήμανε πως με τη σύσταση της νέας εταιρίας μειώνεται ο χρόνος διακίνησης των επιβατών και αγαθών, μέσω των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών και διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών στις τρεις χώρες, καθώς θα απλοποιηθούν, περαιτέρω, οι έλεγχοι στα σύνορα των τριών χωρών.

Οι τρεις χώρες, πρώην μέλη της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας, αποφάσισαν να συστήσουν την εταιρία, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών και τη βελτίωση των δικτύων που συνδέουν, μέσω των Βαλκανίων, την Ευρωπαϊκή Ενωση με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Μρκόνιτς, η κυκλοφορία στον – σιδηροδρομικό – πανευρωπαϊκό άξονα 10 (δρομολόγια Λιουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι – Ντιμίτροβγκραντ – Κωνσταντινούπολη) διαμορφώνεται σε περίπου 700 τρένα, ενώ στον – μεγαλύτερο σε μήκος – άξονα 4 (μέσω της Ουγγαρίας) διακινούνται περίπου 7.000 τρένα.

Η διακήρυξη για τη σύσταση της εταιρίας από τις τρεις χώρες, υπεγράφη τον Ιούλιο του 2010.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024