Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣφοδρότατη χιονοθύελλα καθηλώνει τα αεροπλάνα στη Νέα Υόρκη
Αερομεταφορές

Σφοδρότατη χιονοθύελλα καθηλώνει τα αεροπλάνα στη Νέα Υόρκη

Μόνο εκχιονιστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης κινούνται στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Η ανακοίνωση της έλευσης μεγάλης χιονοθύελλας, η οποία περιγράφεται από τις αρχές ως μια από τις σοβαρότερες που έχουν πλήξει τη Νέα Υόρκη οδήγησε στην κινητοποίηση των αρχών και στη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης, όπως η διακοπή των δημόσιων μέσων μεταφοράς από σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας). Στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει το CNN και αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το χιόνι πέφτει ήδη με ταχύτερο ρυθμό, οι ριπές ανέμου είναι όλο και ισχυρότερες και οι θερμοκρασίες όλο και ψυχρότερες.

Έως και 58 εκατ. άνθρωποι θα πληγούν από συνθήκες βαθιάς κατάψυξης. Έκτακτα μέτρα, όπως η απαγόρευση των μετακινήσεων έχουν ληφθεί επίσης στο Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη. Στη Φιλαδέλφεια, ο δήμαρχος Michael Nutter κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σχεδόν 7.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες και σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με την ειδική ιστοσελίδα παρακολούθησης των πτήσεων Flightaware.com, ενώ εκατοντάδες πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί και για αύριο, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου.

Η American Airlines έχουν σταματήσει τις πτήσεις στην Φιλαδέλφεια, Βοστώνη και Νέα Υόρκη από χθες το απόγευμα με την εκπρόσωπο της εταιρείας Andrea Huguely να δηλώνει ότι “τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν και πάλι μόλις αυτό θα είναι ασφαλές”.

Η United Airlines έχει επίσης ακυρώσει όλες τις πτήσεις για σήμερα στα αεροδρόμια Newark, LaGuardia και JFK, καθώς και σε εκείνα της Φιλαδέλφειας και Βοστώνης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Mary Ryan.

Η Delta, τέλος, ακύρωσε και αυτή πάνω από 1.600 πτήσεις χθες και σήμερα. Λίγα δρομολόγια πραγματοποιούνται προς το αεροδρόμιο Logan International Airport της Βοστώνης σήμερα και ελάχιστα στα LaGuardia και JFK, αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας Morgan Durrant, ο οποίος πρόσθεσε ότι πιθανόν να ακυρωθούν και κάποια δρομολόγια το πρωί της Τετάρτης.

Οι μεγαλύτερες αμερικανικές αερπορικές εταιρείες προσφέρουν επανακλείσιμο εισιτηρίων χωρίς χρέωση για πτήσεις προς τα βορειολανατολικά της χώρας για χθες και σήμερα.

Και η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak δήλωσε ότι διέκοψε δρομολόγια στις βορειοανατολικές περιοχές, μεταξύ Νέας Υόρκης μκαι Βοστώνης για σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024