Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣιδηροδρομικό δυστύχημα με πολλούς τραυματίες στη βόρεια Ιταλία
Εκτροχιασμός τραίνου κοντά στο Μεράνο

Σιδηροδρομικό δυστύχημα με πολλούς τραυματίες στη βόρεια Ιταλία

Τους έντεκα έχουν φτάσει, έως στιγμής, οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή Υψηλό Αδίγη της Βόρειας Ιταλίας, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία. Οι τραυματίες είναι […]

Τους έντεκα έχουν φτάσει, έως στιγμής, οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή Υψηλό Αδίγη της Βόρειας Ιταλίας, κοντά στα<...> σύνορα της χώρας με την Αυστρία. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον είκοσι, καθώς οι τοπικες αρχές δεν αποκλείουν να μένουν στα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας εγκλωβισμένα και άλλα άτομα. Οι ειδικοί της πολιτικής προστασίας καταβάλλουν προσπάθειες για τη διάσωση ενός νέου, που έχει καταπλακωθεί από τις λαμαρίνες του τρένου και εξακολουθεί να απευθύνει εκκλήσεις για βοήθεια.

Το τρένο, που μετέφερε δεκάδες μαθητές και εργαζομένους εκτροχιάσθηκε έξω από την πόλη Μεράνο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχε σημειωθεί κατολίσθηση στη βουνοπλαγιά κοντά στις ράγες, εξαιτίας διαρροής σωλήνα του δικτύου άρδευσης της περιοχής. Όταν το τρένο, λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, έφτασε στο σημείο της σιδηροτροχιάς, που είχε φράξει από τις πέτρες, εχτροχιάστηκε βίαια.

Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην άμεση κατάσχεση του “μαύρου κουτιού”, προκειμένου να εξακριβώσουν για ποιόν λόγο δεν λειτούργησε ο μηχανισμός, που έχει σχεδιαστεί για να “μπλοκάρει” αυτόματα τη λειτουργία του τρένου σε περίπτωση κατολίσθησης.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή εγκαινιάσθηκε το 2005 και θεωρείται από τις πλέον σύγχρονες της Ιταλίας. Το πρώτο βαγόνι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανδρών, που πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Έπεσε, με μεγάλη ταχύτητα, πάνω σε δύο τεράστια πεύκα. Στο σημείο του δυστυχήματος μετέβη από νωρίς το πρωί ο Ιταλός υπουργός μεταφορών, Αλτέρο Ματτεόλι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024