Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣίδνει 2000: Διοργάνωση με προσοχή στο περιβάλλον

Σίδνει 2000: Διοργάνωση με προσοχή στο περιβάλλον

Το όραμα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Juan Antonio Samaranch σχετικά με το περιβάλλον παρουσιάζεται, στην περιβαλλοντική αναφορά την διοργανώτριας επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Sydney 2000. “Ενωμένη από […]

Το όραμα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Juan Antonio Samaranch σχετικά με το περιβάλλον παρουσιάζεται,<...> στην περιβαλλοντική αναφορά την διοργανώτριας επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Sydney 2000.
"Ενωμένη από και για τον αθλητισμό, η Ολυμπιακή Κίνηση μπορεί και πρέπει να κινητοποιηθεί και να συμβάλει στην προστασία του πλανήτη Γη και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της ανθρωπότητας".
Αυτή την προσπάθεια το Σίδνει έχει βάλει ως βασικό στόχο. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική αναφορά της διοργανώτριας επιτροπής ήδη 7 βασικά σημεία έχουν επιτευχθεί: Η πρόσβαση στους αγώνες θα γίνει με μέσα μαζικής μεταφοράς όπως έχει οριστεί από την αρχή Olympic Roads and Transport Authority. Σαν αποτέλεσμα θα μειωθεί η κατανάλωση της ενέργειας, η μόλυνση, και θα αποφευχθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Τα εισιτήρια θα εκδοθούν έτσι ώστε με ένα μόνο εισιτήριο να καλύπτονται και η είσοδος στους αγώνες αλλά και η μεταφορά.
Τα ενθύμια από τους αγώνες θα είναι πακεταρισμένα σε συσκευασίες που δεν θα περιέχουν PVC.
Η κατασκευή των κεντρικών γραφείων του Sydney 2000 έχει γίνει σύμφωνα με τις διεθνείς περιβαλλοντικές οδηγίες ώστε να επιτυγχάνεται μείωση της ενέργειας, της χρήσης PVC, και καλή εσωτερική κίνηση του καθαρού αέρα.
Η λειτουργία των κτιρίων περιλαμβάνει μια καινοτόμα διαχείριση των απορριμμάτων και άχρηστων υλικών, και η χρήση της "καθαρής ενέργειας" φθάνει το 10%.
Σε όλες τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν γίνει πολλαπλοί έλεγχοι για περιβαλλοντικά θέματα.
Η δάδα που θα μεταφέρει την ιερή φλόγα είναι σχεδιασμένη περιβαλλοντικά και έχει χαμηλή κατανάλωση καύσιμης ύλης.
Σύμφωνα με τον κ. Peter Ottessen διευθυντή περιβάλλοντος της οργανωτικής επιτροπής "η επιτυχία της όλης προσπάθειας θα καθοριστεί από τον βαθμό που ο καθένας θα αγκαλιάσει την ιδέα και από τον τρόπο που θα εφαρμόσει τις οδηγίες".
Ο διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής κ. Sandy Hollway πρόσφατα ανέφερε ότι η επιτροπή έχει σοβαρά επενδύσει στην περιβαλλοντική φιλοσοφία. Από την αρχή που έγινε γνωστό ότι θα αναλάβει τους αγώνες του 2000, η επιτροπή θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι το περιβάλλον και συγκεκριμένα η περιβαλλοντική πολιτική θα είναι από τα σπουδαιότερα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί. "Ποτέ πριν στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων η περιβαλλοντική πολιτική δεν είχε γίνει τόσο ξεκάθαρη και κατανοητή όσο στην περίπτωση του Σίδνει".
Το Σίδνει 2000 προτείνει η περιβαλλοντική του πολιτική να αποτελέσει το παράδειγμα για τις μελλοντικές επιτροπές διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024