Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣημαντική συμμετοχή της ΕΤΟΑΑ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού και στα Open Days 2008 της ΕΕ
Με παροχή υλικού προβολής για την Αθήνα

Σημαντική συμμετοχή της ΕΤΟΑΑ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού και στα Open Days 2008 της ΕΕ

Στο πλαίσιο του προγράμματος διεθνούς δικτύωσης της και με σκοπό την διερεύνηση του χρηματοδοτικού πλαισίου της ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 συμμετείχε η ΕΤΟΑΑ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού (7 Οκτωβρίου) και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για Περιφέρειες και Πόλεις (Open Days 2008 / 6-9 Οκτωβρίου, Βρυξέλλες), η οποία διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή…

Στο πλαίσιο του προγράμματος διεθνούς δικτύωσης της και με σκοπό την διερεύνηση του χρηματοδοτικού πλαισίου της ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 συμμετείχε η ΕΤΟΑΑ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού (7 Οκτωβρίου) και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για Περιφέρειες και Πόλεις (Open Days 2008 / 6-9 Οκτωβρίου, Βρυξέλλες), η οποία<...> διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού συμπεριελάμβανε δύο κεντρικές ενότητες με workshops, τα οποία εστίαζαν 1) στις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προκύπτουν για έργα τουριστικής ανάπτυξης μέσα από την Ε.Ε. καθώς και 2) στις δυνατότητες δικτύωσης πόλεων και περιφερειών, με σκοπό την ανάπτυξη ενιαίων δράσεων για τον τουρισμό. Κατά την διάρκεια των δύο ενοτήτων παρουσιάστηκαν εκτενώς όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης και τα ειδικά μέτρα τους για τον τουρισμό, καθώς και επιλεγμένα παραδείγματα επιτυχημένων πρακτικών από παλαιότερα ή τρέχοντα χρηματοδοτούμενα έργα.

Παράλληλα, η ΕΤΟΑΑ στο πλαίσιο της ευρύτερης εκπροσώπησης του Δήμου Αθηναίων και της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Αττικής στα Open Days 2008, παρείχε υλικό προβολής για την Αθήνα και σχετική ενημέρωση για τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων για τον τουρισμό στους επισκέπτες της εκθέσεως. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του τριήμερου των Open Days 2008:

  • συμμετείχαν σχεδόν 7.400 στελέχη και ειδικοί σύμβουλοι εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών καθώς και διαφόρων επιχειρήσεων,
  • διοργανώθηκαν 145 σεμινάρια και 230 εκδηλώσεις
  • εκπροσωπηθήκαν 216 Περιφέρειες και Πόλεις.

    Η ΕΤΟΑΑ, μέσα από τη συμμετοχή της στις διεργασίες της ΕΕ επενδύει ουσιαστικά στη διεθνή δικτύωση και στην προώθηση της Αθήνας ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζει την ανάπτυξη περαιτέρω ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024