Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣήμερα η Βρετανία οριστικοποιεί τις αλλαγές στην κατηγοριοποίηση χωρών 'φωτεινού σηματοδότη'
Τουριστική πολιτική

Σήμερα η Βρετανία οριστικοποιεί τις αλλαγές στην κατηγοριοποίηση χωρών 'φωτεινού σηματοδότη'

Ανοιχτή παραμένει η συζήτηση για συγκεκριμένα νησιά της Ελλάδας (Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη) και της Ισπανίας. Για την ηπειρωτική Ελλάδα πιο ρεαλιστική ημερομηνία υπαγωγής στην 'πράσινη' λίστα είναι η 28η Ιουνίου.

Εντός της ημέρας αναμένεται θα οριστικοποιηθούν οι όποιες αλλαγές στην κατηγοριοποίηση χωρών στο σύστημα “φωτεινού σηματοδότη” της βρετανικής κυβέρνησης. Την ανακοίνωση θα κάνει ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps.

Έως τώρα, η “πράσινη” λίστα περιλαμβάνει μόλις 12 κράτη και προορισμούς. Όσοι αφίκνυνται στη Βρετανία από αυτές τις χώρες έχουν υποχρέωση μόνο για δύο διαγνωστικά τεστ, ενώ όσοι ταξιδεύουν από τις χώρες της πορτοκαλί λίστας, στην οποία υπάγονται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί, έχουν υποχρέωση υποβολής σε τρία τεστ και σε δεκαήμερη απομόνωση κατ’οίκον.

Αν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επιτρέψει στους πολίτες να ταξιδεύουν, σημείωσε ότι θα πρέπει να επιδείξει προσοχή. Τόνισε δε ότι δε θα διστάσει να βάλει χώρες που είναι τώρα στην “πράσινη”, στην “πορτοκαλί” λίστα. Η “κόκκινη” λίστα περιλαμβάνει έως σήμερα 43 χώρες, μεταξύ των οποίων την Τουρκία. Οι αφίξεις από εκεί επιτρέπονται μόνο για Βρετανούς υπηκόους και αυτοί, πέρα από τα τεστ, πρέπει να πληρώνουν για δεκαήμερη καραντίνα σε προεπιλεγμένο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την “Telegraph”, περισσότερες χώρες είναι πιθανό να ενταχθούν στην “κόκκινη” λίστα παρά στην “πράσινη”. Ως η πιο δυνατή υποψήφια για ένταξη στην “πράσινη” λίστα κρίνεται η Μάλτα.

Ταξιδιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ανοιχτή παραμένει η συζήτηση για συγκεκριμένα νησιά της Ελλάδας (Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη) και της Ισπανίας, ενώ για χώρες όπως η Κύπρος, η ηπειρωτική Ελλάδα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές, πιο ρεαλιστική ημερομηνία υπαγωγής στην “πράσινη” λίστα είναι η 28η Ιουνίου, δηλαδή στην επόμενη αναθεώρηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024