Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣλοβενία: Ο οικολογικός τουρισμός είναι η απάντηση στην κρίση
Σημεία-κλειδιά τα ιαματικά λουτρά της Σλοβενίας

Σλοβενία: Ο οικολογικός τουρισμός είναι η απάντηση στην κρίση

Ο οικολογικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το “κανάλι” εξόδου του κλάδου από την κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Σλοβενίας, Ντιμίτρι Πίτσιγκα, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο […]

Ο οικολογικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το “κανάλι” εξόδου του κλάδου από την κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού<...> της Σλοβενίας, Ντιμίτρι Πίτσιγκα, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο STA και εμφανίστηκε βέβαιος πως ο τουρισμός θα μπορέσει, στο μέλλον, να αντιπροσωπεύει το 15% του ΑΕΠ.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ και σύμφωνα με τον ίδιο, στη Σλοβενία υπάρχουν περισσότερες από 250 οικολογικές φάρμες, που δέχονται επισκέπτες, ωστόσο, μόνο 25 από αυτές μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στην παγκόσμια τουριστική αγορά. ΓιΆαυτόν το λόγο, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον οικολογικό τουρισμό θα πρέπει να βελτιώσουν το προϊόν τους, ούτως ώστε να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Στα σημεία-κλειδιά για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ιαματικά λουτρά της Σλοβενίας, αλλά και η προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως θεραπείες με μέλι, που μπορούν να αποτελέσουν μια διαφορετική πρόταση σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υδροθεραπείας.

Παρά την οικονομική «καταιγίδα» που έπληξε τον τουρισμό στη Σλοβενία, ο συγκεκριμένος κλάδος συρρικνώθηκε μόλις κατά 1% πέρυσι, είπε ο κ. Πίτσιγκα και πρόσθεσε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που ο τουρισμός στη χώρα κατέγραψε πτωτική τάση.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού διατύπωσε την εκτίμηση πως η ανάπτυξη του τομέα θα εξαρτηθεί από τους ξένους επισκέπτες. Μάλιστα, είναι πεπεισμένος πως πολλές από τις περιοχές της Σλοβενίας που επλήγησαν από την κρίση, θα “επανέλθουν” το 2010 στις προτιμήσεις, τόσο των εγχώριων όσο και των ξένων επισκεπτών.

Η Σλοβενία στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών από αγορές, όπως η Νότιος Αφρική και η Μέση Ανατολή και φιλοδοξεί οι επισκέπτες από τις προαναφερόμενες αγορές, αλλά και από άλλες χώρες του εξωτερικού να είναι περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά, προκειμένου να επιλέξουν για τις διακοπές τους, μία από τις μορφές του οικολογικού τουρισμού.

Αναφερόμενος στο συνεδριακό τουρισμό, ο κ. Πίτσιγκα τόνισε πως το 2010 αναμένεται πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τη Λιουμπλιάνα, στην οποία σημειώθηκε πτώση 15% της τουριστικής κίνησης το 2009.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024