Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣοβαρές ελλείψεις στον κλάδο των ξεναγών στην Κύπρο
Κύπρος

Σοβαρές ελλείψεις στον κλάδο των ξεναγών στην Κύπρο

Σοβαρές ελλείψεις στον κλάδο των ξεναγών διαπιστώνει η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής της Κύπρου, η οποία ζητά από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού την άμεση επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών.

Μεγάλη έλλειψη σε Ρωσόφωνους ξεναγούς διαφάνηκε φέτος στην Κύπρο, λόγω της μεγάλης αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία και όπως αναφέρθηκε θα επιδεινωθεί του χρόνου, εάν επιτευχθεί ο στόχος του μισού εκατομμυρίου τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα.

Όπως αναφέρει το Inews.com.cy, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου κ. Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι “το τουριστικό προϊόν και στις δύσκολες εποχές και στις εύκολες προσέφερε σταθερά και σημαντικά εισοδήματα στο κράτος μας”, προσθέτοντας ότι “τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια αναζωπύρωση του τουριστικού προϊόντος και το ότι σήμερα οι μοναδικοί δύο τομείς που συνεχίζουν να συνεισφέρουν στην οικονομία και διέσωσαν την κυπριακή οικονομία από τη χρεοκοπία είναι ο χρηματοοικονομικός τομέας και η Κύπρος ως κέντρο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, καθώς και ο τομέας του τουρισμού. Αυτόν τον τομέα οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, όσον αφορά τον εμπλουτισμό της ποιότητας εξυπηρέτησης και στήριξης του τουριστικού προϊόντος όπως είναι οι ξεναγοί, και ουσιαστικά ο ΚΟΤ, όχι μόνο να ολιγωρεί, αλλά να κλείνει τη σχολή ξεναγών εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις ξεναγών, ιδιαίτερα όσον αφορά τους ρωσόφωνους, και ουσιαστικά να μη στηρίζεται και να ενισχύεται το τουριστικό προϊόν από τον κατ’εξοχήν οργανισμό που όφειλε να προλαβαίνει αυτά τα θέματα ελλείψεων και ανεπάρκειας”.
 
“Εμείς”, είπε, “καλέσαμε τον ΚΟΤ ταχύρυθμα να προχωρήσει να στηρίξει το τουριστικό προϊόν με τους ξεναγούς και να δώσει νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν”.
 
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Κώστας Κώστα είπε ότι από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και τους Συνδέσμους των Ξενοδόχων τονίστηκε ότι κατά τη φετινή τουριστική περίοδο και λόγω της μεγάλης αύξησης των τουριστών από τη Ρωσία παρατηρήθηκε μεγάλο πρόβλημα στην εξεύρεση Ρωσόφωνων ξεναγών. “Η τελευταία σχολή ξεναγών ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2011 και ότι ο ΚΟΤ μας ενημέρωσε σήμερα ότι μελετάται το όλο θέμα και ειδικότερα οι ανάγκες σε ξεναγούς για να ξεκινήσει ξανά η σχολή ξεναγών, καθώς επίσης ότι υπάρχει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του ΚΟΤ για φέτος”, δήλωσε και κάλεσε τον ΚΟΤ να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τη μελέτη του και αν είναι δυνατόν με ταχύρυθμα μαθήματα και χωρίς να μειώνεται το επίπεδο της σχολής να ολοκληρωθεί η σχολή μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, έτσι ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος αριθμός Ρωσόφωνων ξεναγών, ενόψει της περαιτέρω άφιξης τουριστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024