Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣΤΕΚ: Συνεργασία με το Υπ. Τουρισμού της Ελλάδας για την ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού
Θρησκευτικός τουρισμός

ΣΤΕΚ: Συνεργασία με το Υπ. Τουρισμού της Ελλάδας για την ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού

Πρόσφατα στα πλαίσια του έργου «Re-Cult: Κοινό στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού τουρισμού» ο ΣΤΕΚ συμμετείχε στην παρουσίαση του κοινού Στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο ΣΤΕΚ, Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, υποστηρίζει και επενδύει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συμμετέχοντας ήδη σε συγχρηματοδοτούμενα από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους έργα, με εταίρους που συμπεριλαμβάνουν το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος, την Εκκλησία της Ελλάδος και ακαδημαϊκά ιδρύματα στις δύο χώρες. Ο ΣΤΕΚ, μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ενιαίας στρατηγικής θρησκευτικού – πολιτιστικού τουρισμού καθώς και την ανάπτυξη παρατηρητηρίου θρησκευτικού τουρισμού.
 
Σε πρόσφατη συνέντευξη της, η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας  η οποία στοχεύει στην ανάδειξη του θρησκευτικού – πολιτιστικού τουρισμού, δράση η οποία επιτυγχάνεται μέσα από το έργο του ΣΤΕΚ. Ο ΣΤΕΚ παρουσίασε την ενιαία στρατηγική Κύπρου-Ελλάδας προ μερικών ημερών κατά τη διάρκεια συνάντησης φορέων από την Κύπρο και τη νησιώτικη Ελλάδα η οποία διεξήχθη στη Ρόδο και συμμετείχε η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας.
 
Επιπρόσθετα, στον Σύνδεσμο ανατέθηκαν έργα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Κύπρος, για την περαιτέρω ανάπτυξη και μεγιστοποίηση του οφέλους από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα έργα υλοποιούνται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Ναυτιλίας της Ελλάδος και έχουν ως στόχο τη δημιουργία σύγχρονου στρατηγικού πλάνου αειφόρου ανάπτυξης, εναρμονισμένου με τις σύγχρονες απαιτήσεις και δυνατότητες της ψηφιακής εποχής, προς όφελος της Κύπρου, της Ελλάδας και των μελών του ΣΤΕΚ.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Ρόδο έγινε ανοιχτή συζήτηση στα ακόλουθα πεδία:
  • Στόχοι συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων
  • Τομείς δράσης για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή
  • Συντονισμός και καταμερισμός δράσεων και πρωτοβουλιών που μπορούν να αναληφθούν από τους φορείς
  • Χρονοπρογραμματισμός υλοποίησης δράσεων
  • Σύνθεση και συμπεράσματα για τον καθορισμό του Σχεδίου Δράσης και την οριστικοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας
 
Τον ΣΤΕΚ αντιπροσώπευσαν η κ. Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, και ο κ. Γιάννης Χαραλάμπους.
 
 
Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την αρτοκλασία στην εκκλησία της Παναγίας στην Στεμνίτσα

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024