Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτενότερη συνεργασία Ελλάδας – ΠΟΤ
Συνάντηση Α. Σπηλιωτόπουλου με την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Στενότερη συνεργασία Ελλάδας – ΠΟΤ

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, συναντήθηκε, στο πλαίσιο της World Travel Market, στο Λονδίνο…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, συναντήθηκε, στο πλαίσιο της<...> World Travel Market, στο Λονδίνο, με την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ), το γενικό γραμματέα του, κ. Francesco Frangialli, και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα κ. Taleb Rifai. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η οποία αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου, στην έδρα του ΠΟΤ, στη Μαδρίτη, την προηγούμενη εβδομάδα, αντηλλάγησαν απόψεις για τις διεθνείς τάσεις και τις επιδράσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης στον τουρισμό.

Ειδικότερα, έγινε ρητή αναφορά στον ενεργότερο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα, ρόλο που της αναγνωρίζουν οι ανώτεροι αξιωματούχοι του ΠΟΤ, καθώς και στη στενότερη συνεργασία στην οποία αποβλέπουν. Η δυναμικότερη αυτή παρουσία μας, πιστοποιείται με τις ακόλουθες ενέργειες που αποφάσισε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και θα θέσουν τις βάσεις για τη διαχείριση της όποιας κρίσης προκύψει, αλλά και της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στην οποία προσβλέπουμε:

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα συμμετάσχει στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2008 στην Αίγυπτο, με θέμα “Τουρισμός και η επίδραση των κλιματικών αλλαγών”, καθώς και στη Συνάντηση που θα γίνει στη Μαδρίτη στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2008 για την οικονομική κρίση και τις προτεραιότητες της νέας στρατηγικής του ΠΟΤ που διαμορφώθηκε για την Ευρώπη.
Επιπλέον, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) με τη στήριξη του ΠΟΤ, θα οργανώσει στις 23 Ιανουαρίου 2008, στην Αθήνα, ημερίδα για τον Πράσινο Τουρισμό, προτεραιότητα στην οποία το υπουργείο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Παράλληλα, η Ελλάδα θα συγκαλέσει μέσα στο 2009, ως προεδρεύουσα της Επιτροπής για την Αειφόρο Ανάπτυξη στον Τουρισμό του ΠΟΤ, δύο συνεδριάσεις, όπου και θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση των προτάσεών του.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ακόμα πως θα εξεταστεί σοβαρά η συμμετοχή της χώρας μας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΠΟΤ, ώστε να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ο διεθνής της ρόλος. Τέλος, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετέχει σήμερα, στην Υπουργική Διάσκεψη Κορυφής, στο Λονδίνο, με θέμα “Επιπτώσεις της Οικονομικής κρίσης στον τουρισμό, η διατήρηση της σταθερής του πορείας και η βελτίωση της απόδοσής του, κλιματικές αλλαγές και μείωση της φτώχειας”.

Επιπλέον,ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Λονδίνο, τα οποία βρίσκονται υπό ανακαίνιση. “Η επίσκεψή μας εδώ έχει συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, γιατί είναι ένα γραφείο που εκσυγχρονίζεται, αλλάζει μορφή και λειτουργία, παίρνει την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας και είναι πια έτοιμο να απαντήσει στις σύγχρονες προκλήσεις”, δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. “Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ανοιγόμαστε στις νέες προκλήσεις της αγοράς με γραφεία που ήταν εξαιρετικά παρωχημένα και που, εκ των πραγμάτων, μας παρέπεμπαν σε πολλές δεκαετίες πίσω. Πρέπει, πάνω από όλα, να έχουμε ποιότητα και αισθητική στα του οίκου μας εάν θέλουμε να στοχεύσουμε σε ποιοτικότερους επισκέπτες και να βοηθήσουμε την Ελλάδα για την τουριστική της ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Aρα, ήταν απόφασή μας να αλλάξει η εικόνα, να αλλάξει η μορφή και να έχουμε γραφεία φιλικότερα, ουσιαστικότερα και, κυρίως, πιο ανοιχτά στις τοπικές κοινωνίες και, στην προκειμένη περίπτωση, στην κοινωνία του Λονδίνου. Αυτό έχει να κάνει με όλα τα επιπρόσθετα μέτρα που λαμβάνουμε για μία παραδοσιακή αγορά, όπως είναι η βρετανική, προκειμένου, όσο είναι δυνατόν, να συγκρατήσουμε τις δυνάμεις μας. Και αυτήν την επιθετική πολιτική για συγκράτηση των δυνάμεων, την κάνουμε με χειροπιαστό τρόπο. Ήδη, βρισκόμαστε σε συνεννόηση με εταιρεία, με την οποία κάνουμε συγκεκριμένα `marketing plans` και συγκεκριμένη επικοινωνιακή πολιτική, για να κάνουμε πιο έντονη την παρουσία μας. Και, ήδη, στις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τουριστικά στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή είμαστε μία χώρα που έχει αύξηση στις πτήσεις. Η Thomas Cook ανακοίνωσε χτες επισήμως ότι, για τη χώρα μας, υπάρχει μία αύξηση της τάξης του 7% σε αντίθεση με την Ισπανία, για παράδειγμα, που έχει πτώση πάνω από 5%. Και σε άλλες μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις με συγκεκριμένες ενέργειες έχουμε πετύχει, παρά την συγκυρία που δεν είναι ευνοϊκή, όχι απλώς να συγκρατήσουμε τις δυνάμεις μας αλλά και να αυξήσουμε το μερίδιό μας στην αγορά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024