Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτη λίστα της UNESCO ο ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ
Η παλαιστινιακή προεδρία χαρακτήρισε την ενέργεια "νίκη της δικαιοσύνης"

Στη λίστα της UNESCO ο ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Ο Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ εγγράφηκε στη λίστα της Unesco με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η UNESCO ενέγραψε στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, που βρίσκεται στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με μια κατεπείγουσα διαδικασία στη διάρκεια μιας συνόδου στην Αγία Πετρούπολη. Το μνημείο “Τόπος γεννήσεως του Ιησού”, το οποίο περιλαμβάνει επίσης το δρόμο του προσκυνήματος, ενεγράφη στη λίστα με 13 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 2 αποχές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, πρόκειται για το πρώτο παλαιστινιακό μνημείο που εγγράφεται στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Σημειώνεται ότι οι Παλαιστίνιοι έγιναν δεκτοί στην UNESCO τον Οκτώβριο του 2011.

Η παλαιστινιακή προεδρία χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή “νίκη της δικαιοσύνης”. “Αυτή η αναγνώριση από τον κόσμο των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού είναι μια νίκη για το σκοπό μας και τη δικαιοσύνη”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Nabil Abu Rudeineh, εκπρόσωπος του Παλαιστινίου προέδρου Mahmoud Abbas, ενώ ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Saeb Erekat χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιστορική.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022