Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτρατιωτική προστασία στο αεροδρόμιο και στο θέρετρο του Sharm el Sheikh
Αίγυπτος

Στρατιωτική προστασία στο αεροδρόμιο και στο θέρετρο του Sharm el Sheikh

Αιγυπτιακός στρατός έχει τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο και στην είσοδο του θερέτρου στο Sharm el Sheikh, καθώς οι αρχές εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική Οδηγία που εξέδωσε για την Αίγυπτο το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρεται ότι συνήθεις έλεγχοι ασφαλείας γίνονται κατά την είσοδο στο αεροδρόμιο και ότι η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους οχημάτων στο Sharm el Sheikh. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για “ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας που προστατεύουν το θέρετρο. Ο αιγυπτιακός στρατός βρίσκεται στο αεροδρόμιο και στην είσοδο του θερέτρου στο Sharm el Sheikh και στην έξοδο του θερέτρου Dahab”.

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών δέχθηκε κριτική για την απόφασή του να μην απαγορεύσει τα ταξίδια στα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, μια και αυτό θα σήμαινε αποζημίωση των πελατών με κρατήσεις στην περιοχή, από τους τουριστικούς πράκτορες.

Η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις για τα θέρετρα, αλλά και για ταξίδια προς την Αίγυπτο γενικότερα.

Τον Ιούλιο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική Οδηγία για απαγόρευση των ταξιδιών στην Αίγυπτο, εξαιρουμένων όμως των θερέτρων στην Ερυθρά Θάλασσα όπως τα Sharm el Sheikh, Taba, Nuweiba και Dahab, καθώς και για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τις οδικές μετακινήσεις μεταξύ των θερέτρων της Ερυθράς Θάλασσας και τις οδικές μετακινήσεις από αυτά προς τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, καθώς και οποιαδήποτε κίνηση μεταξύ των θερέτρων και τα αεροδρόμια της Taba και του Sharm el Sheikh.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024