Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύγκρουση αμαξοστοιχιών στις Βρυξέλλες με πολλούς νεκρούς

Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στις Βρυξέλλες με πολλούς νεκρούς

Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν χθες το πρωί στην έξοδο του σταθμού του Χάλε, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Βρυξελλών, προκαλώντας τραγικό ατύχημα. Οι τραυματίες υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 100, ενώ τα […]

Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν χθες το πρωί στην έξοδο του σταθμού του Χάλε, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των<...> Βρυξελλών, προκαλώντας τραγικό ατύχημα. Οι τραυματίες υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 100, ενώ τα δημοσιεύματα μιλούν για 18 ως και 25 νεκρούς. Η σύγκρουση ήταν μετωπική και ιδιαίτερα σφοδρή. Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής του πρωινού γύρω στις 8.30, ενώ το βράδυ είχε σημειωθεί σφοδρή χιονόπτωση. Την ώρα της σύγκρουσης στην περιοχή ο καιρός ήταν ήπιος.
Εκπρόσωπος των βελγικών σιδηροδρόμων (SNCB) δήλωσε χθες το βράδυ ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τα αίτια του δυστυχήματος. Όπως είπε, στα δύο τρένα τη στιγμή της σύγκρουσης επέβαιναν 250-300 άτομα και οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε 14 διαφορετικά νοσοκομεία, μέσα και γύρω από τις Βρυξέλλες. «Υπάρχουν ασφαλώς νεκροί, αλλά είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό στο παρόν στάδιο. Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι εκεί μέσα», ανέφερε.

Σύμφωνα όμως με τοπικά δημοσιεύματα, φημολογείται ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος αφού η μια αμαξοστοιχία παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη. Λόγω της σύγκρουσης διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια της ταχείας αμαξοστοιχίας που συνδέει τις Βρυξέλλες με το Παρίσι, το Aμστερνταμ και το Λονδίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024