Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣύγκρουση μεταξύ των αεροσκαφών της Virgin και της Jetstar στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης
Ατύχημα

Σύγκρουση μεταξύ των αεροσκαφών της Virgin και της Jetstar στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης προκάλεσε μέχρι και 3 εκατομμύρια δολάρια ζημιά και θα μπορούσε να είχε σοβαρότερες απώλειες.

Ένα πιο άμεσο χτύπημα από την αναστροφή του αεροσκάφος της Virgin στο πίσω μέρος της Jetstar A320 θα μπορούσε να προκαλέσει εκτόξευση τμημάτων του αεροσκάφους και πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του συλλόγου πτυχιούχων μηχανικών αεροσκαφών της Αυστραλίας, Paul Cousins.

Ο κ. Cousins εκτιμά ότι οι ζημιές και στα δύο αεροσκάφη ανέρχονται στα 2-3 εκατομμύρια δολάρια και κατηγόρησε για το ατύχημα τη Virgin σχετικά με την απόφασή της λόγω περικοπών να αντικαταστήσει τους πτυχιούχους μηχανικούς με προσωπικό εδάφους για τη πραγματοποίηση αναστροφών των αεροσκαφών.

“Τα χρήματα που έχει αποταμιεύσει από την ισχύ της απόφασης θα διοχετευθούν για την επιδιόρθωση των ζημιών,” δήλωσε ο κ. Cousins.

Η πτήση VA1507 της Virgin προς Maroochydore με 175 επιβάτες πραγματοποιούσε αναστροφή στον τερματικό σταθμό στη Μελβούρνη, όταν χτύπησε το σταθμευμένο αεροσκάφος Jetstar, που είχε προειδοποιητικά φώτα και ανέμενε την τοποθέτηση μιας αερογέφυρας και την έγκριση για μετακίνηση σε άλλο χώρο.

Ο κώνος της ουράς της Jetstar έσπασε και προκάλεσε ζημιές στην ουρά του αεροσκάφους της Virgin.

Ωστόσο, μια άλλη πηγή αεροδρομίου δήλωσε Virgin θα πρέπει να ρίξει το φταίξιμο στη Jetstar και στο προσωπικό του πύργου ελέγχου που έδωσε την τελική έγκριση για την πίσω κίνηση.

Η πηγή, που κατηγόρησε για το περιστατικό την αλλαγή του προσωπικού και τις περικοπές των δαπανών, δήλωσε πως το προσωπικό του πύργου ελέγχου έβλεπε τον χώρο όπου συνέβη το περιστατικό.

Η εκπρόσωπος της Airservices, Amanda Palmer, δήλωσε πως τέσσερις μονάδες πυρόσβεσης παρακολουθούσαν τη σκηνή για προληπτικούς λόγους, αλλά δεν υπήρξε καμία φωτιά. Η κ. Palmer είπε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το προσωπικό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που παρέχει την τελική έγκριση για οποιαδήποτε κίνηση του αεροπλάνου, μια και η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ο εκπρόσωπος της Virgin Australia, Nathan Scholz, ανέφερε πως η ζημιά του φτερού του 737 είναι ήσσονος σημασίας, αλλά είπε ότι θα πάρει κάποιο χρόνο η επισκευή του.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας ερευνά το συμβάν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024