Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣυμφωνία Abu Dhabi – FTI Group για ενίσχυση του ευρωπαϊκού τουριστικού ρεύματος προς το Εμιράτο
TOs

Συμφωνία Abu Dhabi – FTI Group για ενίσχυση του ευρωπαϊκού τουριστικού ρεύματος προς το Εμιράτο

Tο Abu Dhabi υποδέχθηκε σχεδόν 3,8 εκατ. επισκέπτες σε ξενοδοχεία το α' 9μηνο του έτους, αύξηση 2,9% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Εταιρεία Ανάπτυξης του Abu Dhabi (ADDH) και ένας από τους κορυφαίους Τ.Ο. της Ευρώπης, ο Όμιλος FTI, επισημοποίησαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και να ενισχύσουν τους αριθμούς των επισκεπτών στο Εμιράτο, ενδυναμώνοντας τη θέση του Abu Dhabi ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας πρόθεσης, η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στο Abu Dhabi από βασικές ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Η ADDH θα “διοχετεύσει” 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο FTI, γεγονός που θα συμβάλει στην επέκταση της διεθνούς επιχειρηματικής δυναμικής της εταιρείας και την ενίσχυση της ολοκληρωμένης, κάθετης στρατηγικής σε βασικούς τουριστικούς τομείς, όπως TOs, διαχείριση προορισμών, περιεχόμενο και διανομή. Ο Όμιλος FTI είναι επί του παρόντος ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στην Ευρώπη με ποικίλα, δικά του περιουσιακά στοιχεία και εκμεταλλεύσεις, συμπεριλαμβανομένων και 70 ξενοδοχείων. Το 2010, ο όμιλος δημιούργησε τη “ναυαρχίδα” εταιρεία του για διαχείριση προορισμών με την επωνυμία Meeting Point Tourism LLC, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Mohamed Al Suwaidi, διευθύνων σύμβουλος της ADDH, δήλωσε: “Η στρατηγική μας συνεργασία με τον Όμιλο FTI αντικατοπτρίζει την ευρύτερη δέσμευσή μας, σε ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση του ΑAbu Dhabi, να υποστηρίξουμε τη φιλοδοξία του Εμιράτου στον τομέα του τουρισμού. Η συνεργασία όχι μόνο θα δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για την ενίσχυση του βιώσιμου τουριστικού τομέα του Abu Dhabi, αλλά ευθυγραμμίζεται με την κατεύθυνσή μας να αναπτύξουμε περαιτέρω οικονομικούς τομείς σε μια χωρίς πετρέλαιο οικονομία στο Εμιράτο. Ο όμιλος FTI είναι αναγνωρισμένο βασικός παράγοντας της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας και με πρόσβαση σε μια πελατειακή βάση άνω των 7 εκατ. ανθρώπων. Είμαι βέβαιος ότι η συμφωνία μας θα ενισχύσει σημαντικά τον αριθμό των τουριστών που φθάνουν από τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές εξερχόμενου τουρισμού στο Abu Dhabi”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του FTI Group Dietmar Gunz ανέφερε: “Ως ταξιδιωτικός οργανισμός με παγκόσμιο ‘αποτύπωμα’ και επιχειρησιακή παρουσία στα ΗΑΕ για σχεδόν μια δεκαετία, είμαστε υπερήφανοι που θα υπογράψουμε συμφωνία με την ADDH, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες χαρτοφυλακίου του Εμιράτου, ώστε να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Abu Dhabi ως τουριστικός τουρισμός στους πελάτες μας. Η ADDH είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης του Ομίλου FTI, δεδομένου του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων που διαθέτει και της παρουσίας του στον κλάδο των εκθέσεων, της αεροπορίας, του πολιτισμού και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κάτι που θα μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε μια νέα κατηγορία αποκλειστικών πακέτων διακοπών για την απόλυτη εμπειρία των πελατών μας”.

“Το Abu Dhabi είναι μια ολοένα αυξανόμενη τουριστική αγορά και αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής επέκτασης της εταιρείας μας στην περιοχή. Τους επόμενους μήνες, θα ανοίξουμε τα πρώτα πλήρως εξυπηρετούμενα γραφεία μας στο Abu Dhabi, μια σαφή ένδειξη της δέσμευσής μας στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ”, σημείωσε η Roula Jouny, διευθύνων σύμβουλος της Meeting International Group.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού του Εμιράτου, το Abu Dhabi υποδέχθηκε σχεδόν 3,8 εκατ. επισκέπτες σε ξενοδοχεία το α’ 9μηνο του έτους, αύξηση 2,9% από την ίδια περίοδο πέρυσι. Ενισχύοντας αυτή την ανοδική τροχιά, η ξενοδοχειακή πληρότητα στο Abu Dhabi αυξήθηκε κατά 4%, στο 69% φέτος και η μέση διάρκεια διαμονής αυξήθηκε κατά 5,6%, που ισοδυναμεί με 2,5 διανυκτερεύσεις.

Στη φωτογραφία, από αριστερά προς τα δεξιά, οι Hassan Sharaf (FTI), Eskandar Tooma (SOSTMT), Roula Jouney (MPI), Mohamed H. Al Suwaidi (CEO ADDH), Dietmar Gunz (CEO FTI), Beverley Everitt (ADDH), Carsten Becker (FTI) και Murtaza Hussain (ADDH).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024