Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣυμφωνία της Hotel Investment Partners με τη Mangia's για την αγορά 6 θερέτρων στην Ιταλία
Ξενοδοχεία

Συμφωνία της Hotel Investment Partners με τη Mangia's για την αγορά 6 θερέτρων στην Ιταλία

Η HIP συνεχίζει τη διεθνή επέκτασή της υπογράφοντας στρατηγική συμφωνία με το Mangia’s, Resort by the Sea (παλαιότερα γνωστό ως Aeroviaggi) – έναν από τους κορυφαίους ιδιοκτήτες και διαχειριστές θερέτρων στην Ιταλία, που ιδρύθηκε από την οικογένεια Mangia.

Η Hotel Investment Partners (HIP), ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στη Νότια Ευρώπη, που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Blackstone, ανακοίνωσε την πρώτη της επένδυση στην Ιταλία. Η εταιρεία υπέγραψε στρατηγική συμφωνία με τη Mangia’s, Resort by the Sea, κορυφαίο ιταλικό ιδιοκτήτη και διαχειριστή θερέτρων, για την αγορά ενός χαρτοφυλακίου έξι παραθαλάσσιων ξενοδοχείων στα νησιά της Σαρδηνίας και της Σικελίας – δύο από τους πιο καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τρία ξενοδοχεία που βρίσκονται στη Σαρδηνία: το Cala Blu, το Marmorata και το Agrustos -και τρία στη Σικελία: το Brucoli, το Costanza και το Pollina. Τα ξενοδοχεία αποτελούν μοναδικά ακίνητα, με θέα στη θάλασσα και περιτριγυρισμένα από απαράμιλλο φυσικό τοπίο. Η οικογένεια Mangia θα συνεχίσει να λειτουργεί τα ξενοδοχεία και θα παραμείνει σημαντικός μέτοχος στην κοινοπραξία.

Οι εταίροι σχεδιάζουν να επενδύσουν περίπου 85 εκατ. ευρώ για την επανατοποθέτηση των ξενοδοχείων τα επόμενα χρόνια.

Το Marmorata στη Σαρδηνία.

Ο Marcello Mangia, πρόεδρος της Aeroviaggi S.p.A., δήλωσε: “Είμαι περήφανος και με τιμά η ανακοίνωση της κοινοπραξίας με έναν εμβληματικό συνεργάτη όπως η HIP. Η Aeroviaggi, η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε Mangia’s, Resort by the Sea, θα συνεχίσει τη στρατηγική της πορεία διατηρώντας σημαντικό μερίδιο στην κοινοπραξία και διαχειριζόμενη τα περιουσιακά στοιχεία του χαρτοφυλακίου μέσω συμβάσεων διαχείρισης. Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα θεμελιώδες βήμα για την επίτευξη των φιλόδοξων αναπτυξιακών στόχων του ομίλου μας, με στόχο την επανατοποθέτηση των περιουσιακών στοιχείων στον κλάδο της πολυτελούς αναψυχής, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα, στην ψηφιοποίηση και σε ένα καινοτόμο concept προσιτής πολυτέλειας”.

Ο Alejandro Hernández-Puértolas, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HIP, είπε: “Με αυτήν την εξαγορά η HIP επεκτείνει την παρουσία στη Νότια Ευρώπη. Συνεχίζουμε να προχωράμε το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξής μας και διαθέτουμε ήδη περιουσιακά στοιχεία στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, χώρες που είναι συνώνυμες με την υψηλής ποιότητας φιλοξενία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε έναν στρατηγικό συνεργάτη όπως η οικογένεια Mangia -με σχεδόν 50 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο- που είναι το κλειδί για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε αυτά τα έξι μοναδικά ξενοδοχεία. Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία θα μας δώσει την ευκαιρία να αναπτύξουμε μια μεγαλύτερη και πιο μακροπρόθεσμη παρουσία στην Ιταλία”.

Στη φωτογραφία, το ξενοδοχείο Brucoli στη Σικελία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024