Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυναντήσεις Πετραλιά με Πατριάρχη Μόσχας και Παπαλουκά
Επίσκεψη στη Μόσχα

Συναντήσεις Πετραλιά με Πατριάρχη Μόσχας και Παπαλουκά

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε στη Μόσχα η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, στο πλαίσιο της επίσκεψης της για την έκθεση MITT 2007. Συγκεκριμένα, χτες συναντήθηκε, συνοδευόμενη από τους βουλευτές κ.κ. Δημήτρη Γαλαμάτη (Ν.Δ.), Ιωάννη Δριβελέγκα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Ιωάννη Τόλιου (Πολιτική Γραμματεία Συνασπισμού), καθώς και εκπροσώπους τουριστικών φορέων, με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιο, ενώ…

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε στη Μόσχα η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, στο πλαίσιο της επίσκεψης της για την έκθεση MITT 2007. Συγκεκριμένα, χτες συναντήθηκε, συνοδευόμενη από τους βουλευτές<...>κ.κ. Δημήτρη Γαλαμάτη (Ν.Δ.), Ιωάννη Δριβελέγκα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Ιωάννη Τόλιου (Πολιτική Γραμματεία Συνασπισμού), καθώς και εκπροσώπους τουριστικών φορέων, με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιο, ενώ προχτές με τον πρωταθλητή Ευρώπης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, κ. Θοδωρή Παπαλουκά.

Μετά το πέρας της συνάντησης της με τον κ. Αλέξιο, η υπουργός δήλωσε: «Με πολύ συγκίνηση βρίσκομαι εδώ, με τους συναδέλφους βουλευτές των άλλων κομμάτων, σε αυτήν τη συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας. Επιβεβαιώσαμε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο πολιτισμών μας, της μίας θρησκείας μας καθώς και τις δυνατότητες που έχουμε να συνεργαστούμε στο μέλλον μέσα από τον προσκυνηματικό τουρισμό. Βρίσκομαι εδώ στη Ρωσία για να αναπτύξουμε τις τουριστικές σχέσεις ακόμη περισσότερο μεταξύ των δύο λαών και είναι βέβαιο ότι αυτός ο τομέας του προσκυνηματικού τουρισμού που είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος σήμερα τουρισμός θα είναι μία ακόμη γέφυρα ανάμεσα στους δύο λαούς γιατί ο ελληνικός λαός θέλει να γνωρίσει τα θρησκευτικά προσκυνήματα και τον πολιτισμό της Ρωσίας όπως επίσης και οι Ρώσοι επισκέπτες της Ελλάδας, που κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότεροι, έρχονται και θέλουν να γνωρίσουν τα προσκυνήματα της Ελλάδας, Μονές και Εκκλησίες. Είναι αυτή η πολύ δυνατή σχέση της Ορθοδοξίας που ενώνει την Ελλάδα και τη Ρωσία. Είμαι βέβαιη ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε σε αυτόν το τομέα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Αγιότατο για την πάρα πολύ θερμή υποδοχή».

Την προηγούμενη μέρα η κυρία Πετραλιά συναντήθηκε με τον πρωταθλητή Ευρώπης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, κ. Θοδωρή Παπαλουκά. Μετά από την συνάντηση η υπουργός δήλωσε: «Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας, εδώ στη Ρωσία. Μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους. Στο Βελιγράδι το 2005 όταν κατακτήσαμε με την Εθνική ομάδα το Χρυσό Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επίσης στην Ιαπωνία το 2006 με την κατάκτηση του αργυρού Μεταλλίου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τον χειροκροτούμε και τον καμαρώνουμε σήμερα στην ΤΣΣΚΑ, όπου για τέταρτη συνεχή περίοδο κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τον περιμένουμε στην Αθήνα να συνεχίσει την νικηφόρα πορεία του. Στη EUROLEAGUE το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα διαφημίζεται σε 220 αγώνες. Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τον καλύτερο πρεσβευτή και για έναν επιπλέον λόγο. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, πάνω από όλα, ξεχωρίζει για το ήθος του. Τον ευχαριστώ».

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η πρόσκληση αυτή της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και την ευχαριστώ. Για την Ελλάδα είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτή που ανοίγεται εδώ στη Ρωσία. Οι Ρώσοι διψούν για ήλιο και για θάλασσα. Η χώρα μας τα προσφέρει όλα αυτά. Δεν είμαι μόνο εγώ ο πρεσβευτής της Ελλάδος αλλά και τα άλλα παιδιά, ο Αντώνης Φώτσης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Βαγγέλης Σκλάβος, ο Γιώργος Διαμαντόπουλος. Όλα τα παιδιά αγωνιζόμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε» δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Παπαλουκάς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024