Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση Πετραλιά – Κοτς

Συνάντηση Πετραλιά – Κοτς

«Το Αιγαίο είναι γέφυρα ειρήνης και η σημερινή συνάντηση μπορεί να είναι η αφετηρία για μια νέα εποχή στον τουρισμό ανάμεσα στις δύο χώρες». Αυτό δήλωσε η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυράι Φάνη Πάλλη – Πετραλιά από τη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε χθες με τον ομόλογό της υπουργό τουρισμού της Τουρκίας κ. Αττίλα Κότς ο οποίος επισκέφθηκε τη Λέσβο…

«Το Αιγαίο είναι γέφυρα ειρήνης και η σημερινή συνάντηση μπορεί να είναι η αφετηρία για μια νέα εποχή στον τουρισμό ανάμεσα στις δύο χώρες». Αυτό δήλωσε<…>η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά από τη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε χθες με τον ομόλογό της υπουργό τουρισμού της Τουρκίας κ. Αττίλα Κότς ο οποίος επισκέφθηκε τη Λέσβο ύστερα από πρόσκληση της υπουργού.

Ειδικότερα η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης δήλωσε ότι: «Θεωρώ ότι η σημερινή πρώτη συνάντηση θα είναι η αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία των δύο χωρών μέσα από τον τουρισμό. Θα κάνουμε ταχύτερα τα βήματα της προσέγγισης, τα βήματα που χρειάζονται για την ευημερία και την ανάπτυξη των δύο λαών. Το Αιγαίο είναι μία από τις ασφαλέστερες θάλασσες του κόσμου και είναι ανάμεσά μας και μας ενώνει».

Επισημαίνεται ότι μετά την άφιξή του, ο κ. Κότς και η τουρκική αντιπροσωπεία, μαζί με την υπουργό τουριστικής ανάπτυξης και την ελληνική αντιπροσωπεία περιηγήθηκαν από τοπικούς παράγοντες που τους συνόδευαν στην παλιά πόλη ενώ ακολούθησε γεύμα παρουσία εκπροσώπων της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης βουλευτών του νησιού και παραγόντων των τοπικών αρχών.

Η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης στον σύντομο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι πεποίθησή μου ότι ο τουρισμός είναι η «οικονομία της ειρήνης». Πρόκειται για έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο οικονομικό κλάδο, ο οποίος προάγει όσο λίγοι άλλοι κλάδοι της οικονομίας την επικοινωνία, την αλληλοκατανόηση και την συναδέλφωση, την ειρήνη και την πρόοδο για τους ανθρώπους και τα κράτη. Με βάση αυτή την προσέγγιση το Αιγαίο είναι μια μεγάλη γέφυρα ειρήνης για τον ελληνικό και τον τουρκικό λαό, αλλά και για εκατομμύρια πολίτες απ’ όλο τον κόσμο, από κάθε θρησκεία και εθνικότητα, που επιλέγουν κάθε χρόνο να κάνουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί ή σε κάποια ακτή της μυθικής αυτής θάλασσας».

Επισημαίνεται ότι την υπουργό τουριστικής ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά συνόδευσαν στη Μυτιλήνη η γενική γραμματέας του υπουργείου κ. Μαρία Γιαννίρη, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δημήτριος Λαμπαδάριος και ο γενικός γραμματέας κ. Αθανάσιος Οικονόμου, ενώ κατά την παραμονή της εκεί στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογό της την συνόδευσαν ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής, ο δήμαρχος κ. Αρης Χατζηκομνηνός οι βουλευτές της Ν.Δ κ. Ιωάννης Γιαννέλης και Χριστιάννα Καλογήρου, ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Σηφουνάκης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Επίσκεψη στο Αϊβαλί

Μετά από την συνάντηση στην Μυτιλήνη η υπουργός τουριστικής ανάπτυξης επισκέφθηκε το Αϊβαλί όπου παρέθεσε ομιλία αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω, να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα, που ανταποκριθήκατε σε αυτή την πρωτοβουλία της διπλής επίσκεψης στη Μυτιλήνη και το Αιβαλί για να στείλουμε μαζί το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς. Το μήνυμά μας είναι ότι το Αιγαίο είναι γέφυρα ειρήνης. Η αντιμετώπιση του Τουρισμού με σοβαρότητα, οργάνωση και πρόγραμμα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για τους δύο λαούς να επιταχύνουμε τα βήματα προσέγγισης, να εδραιώσουμε ένα στέρεο έδαφος εμπιστοσύνης, φιλίας και συνεργασίας, να θέσουμε τις βάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης και της ευημερίας και στις δύο χώρες. Να δείξουμε ότι το Αιγαίο είναι μια από τις πιο ασφαλείς θάλασσες του κόσμου, μια θάλασσα που ενώνει».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024