Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση Σπηλιωτόπουλου με τον Σεΐχη Ahmad Bin Saeed Al – Maktoum
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με τον Σεΐχη Ahmad Bin Saeed Al – Maktoum

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ντουμπάι, με αφορμή την έκθεση Arabian Travel Market, είχε χτες συνάντηση με τον Σεΐχη Ahmad Bin Saeed Al – Maktoum, Πρόεδρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Emirates Airlines…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ντουμπάι, με αφορμή την έκθεση Arabian Travel Market, είχε χτες συνάντηση με τον Σεΐχη Ahmad Bin Saeed Al – Maktoum, Πρόεδρο<...>της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Emirates Airlines.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν όλα τα περιθώρια, που υπάρχουν για την περαιτέρω τουριστική συνεργασία μεταξύ των Εμιράτων -και ειδικότερα του Ντουμπάι- και της Ελλάδος, αφού όπως τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος “η συγκεκριμένη περιοχή εξακολουθεί να αποτελεί τουριστικό στόχο για την Ελλάδα”. “Με χαρά” ανέφερε “βλέπουμε ότι οι επισκέπτες από το Ντουμπάι διαρκώς αυξάνονται. Φιλοδοξία μας είναι ο αριθμός των επισκεπτών αυτών να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. Κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, διότι υπάρχουν καλές αεροπορικές συνδέσεις, τις οποίες πάντως μπορούμε να βελτιώσουμε. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη γνώση της Ελλάδος και τη γνωστοποίηση των εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων. Ειδικά για το δεύτερο υπήρξε η δέσμευση ότι θα βοηθήσουν”.

Από την πλευρά τους, πρόσθεσε σε δηλώσεις του ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ετοιμάζεται μια καινούρια αεροπορική εταιρία και σήμερα συζητήσαμε τους πιθανούς, πρώτους προορισμούς της νέας αυτής εταιρίας προς την Ελλάδα. Εμείς προτείναμε τη Ρόδο και την Κρήτη, πρόταση η οποία, πιστεύω, ότι έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενδιαφέρον. Συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε επιτροπές μελέτης προκειμένου, με τη δημιουργία της καινούριας αεροπορικής εταιρίας σε ένα χρόνο από σήμερα, να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμά της και ελληνικοί προορισμοί, οι οποίοι μάλιστα να είναι και, συνολικά, από τους πρώτους προορισμούς αυτής της εταιρίας».

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Υπουργείου Πληροφοριών και μέλος του Executive Council

Πολύ θετικό βήμα, που το περίμεναν εδώ και καιρό, χαρακτήρισε την χτεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, ο Διευθυντής του Υπουργείου Πληροφοριών και μέλος του Executive Council, κ. Hasher Bin Jumaa Al Maktoum.

“Λόγω της ζέστης που επικρατεί εδώ”, εξήγησε “οι κάτοικοι επισκέπτονται διάφορες χώρες, τους αρέσει ιδιαίτερα ο θαλάσσιος και ο ορειβατικός τουρισμός και όλα αυτά μπορούμε να τα βρούμε στην Ελλάδα. Επίσης, λόγω της ομοιότητας μεταξύ των δύο λαών στο φαγητό και σε άλλους τομείς, εμείς αισθανόμαστε πολύ άνετα στην Ελλάδα σαν να βρισκόμαστε στην ίδια μας τη χώρα. Αυτή η επίσκεψη θα βοηθήσει πάρα πολύ στην αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα και, αν βέβαια η συνεργασία αυτή συνεχισθεί, που το ελπίζω, τότε οι αριθμοί θα αυξηθούν έντονα και γρήγορα. Οι προσπάθειες που κάνει ο κ. Υπουργός, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών».

Ταύτιση ιδεών, απόψεων και αντιλήψεων όσον αφορά στην περαιτέρω σύσφιξη των τουριστικών και, γενικότερα, των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, διαπίστωσε κατά τη συζήτηση ο κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. “Είναι ιδιαίτερα θετικό” επεσήμανε “το γεγονός ότι και από την πλευρά τους είναι έτοιμοι να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα έτσι ώστε, όχι μόνο να αυξήσουμε την προσέλκυση επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή στην Ελλάδα αλλά, κυρίως, να αυξήσουμε και τη γνώση που απαιτείται για την εικόνα της πατρίδας μας. Δηλαδή, ποια είναι η σύγχρονη Ελλάδα, ποια είναι η σύγχρονη πολιτισμική παραγωγή, τι έχει η Ελλάδα να προσφέρει και, κυρίως, τι έχει η Ελλάδα να πει στους κατοίκους αυτής της περιοχής”.

“Ο ίδιος, μέσω ταινιών και ντοκιμαντέρ”, πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις του, “μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή γιΆ αυτό και αποφασίσαμε να γυριστεί μια ταινία και στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην ευρύτερη γνωστοποίηση της χώρας και των ιδιαιτεροτήτων μας και, κυρίως, τι έχουμε να προσφέρουμε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς, μέσω των οποίων, μπορούμε να προχωρήσουμε στη βελτίωση των εμπορικών και οικονομικών μας σχέσεων και στο επίπεδο του τουρισμού. Ένας τέτοιος τομέας είναι αυτός του θαλάσσιου τουρισμού, ένας τομέας όπου, και οι δύο χώρες μπορούν να δουλέψουν σκληρά προς όφελος του αμοιβαίου συμφέροντος».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024