Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη με την Australian Federation of Travel Agents στο Σίδνεϋ
Τουριστική πολιτική

Συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη με την Australian Federation of Travel Agents στο Σίδνεϋ

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τους σημαντικότερους tour operator του Σίδνει και παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ABC κατά την πρόσφατη παραμονή της στην Αυστραλία.

Η προώθηση του ελληνικού τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε την περασμένη Παρασκευή η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με το προεδρείο της Australian Federation of Travel Agents (AFTA), στο Σίδνεϋ. H συνάντηση έγινε με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού στην Αυστραλία -της πρώτης επίσκεψης υπουργού Τουρισμού από την Ελλάδα στην Αυστραλία.

Η κα Κεφαλογιάννη ανέλυσε στους εκπροσώπους του ταξιδιωτικού οργανισμού τη στρατηγική της Ελλάδας στην ανάπτυξη του τουρισμού και αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της AFTA ενημέρωσαν την υπουργό Τουρισμού για την καλή εικόνα που έχει η Ελλάδα στην  αγορά της Αυστραλίας και τις προοπτικές που υπάρχουν. Επίσης με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν το  γεγονός της τοποθέτησης τουριστικών εντεταλμένων στη Μελβούρνη και το Σίδνεϋ. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, αντιπρόεδρος του ΕΟΤ.

Η κα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε επίσης με ομογενείς δημάρχους και τοπικούς συμβούλους του Σίδνεϋ, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού και γενικότερα της ελληνικής κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο της πολιτειακής κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Αndrew Stoner, αρμόδιο για θέματα εμπορίου και επενδύσεων.

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και κυρίως η εφαρμογή της διακρατικής συμφωνίας με την Αυστραλία για χορήγηση βίζας σε 500 άτομα, ηλικίας 18 έως 30 ετών, με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο. Αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης της τα επόμενα χρόνια, εφόσον το πρόγραμμα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ακολούθως η κα Κεφαλογιάννη είχε συναντήσεις με πολιτειακούς βουλευτές και ομογενείς πολιτικούς, μέλη της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας.

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τους σημαντικότερους tour operator του Σίδνεϋ και παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ABC.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024