Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας για βελτίωση σιδηροδρομικών υπηρεσιών και μετακίνησης
Ευριπίδης Στυλιανίδης – Petar Mutafchiev

Συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας για βελτίωση σιδηροδρομικών υπηρεσιών και μετακίνησης

Συμφωνία που προβλέπει τη συνεργασίας της Ελλάδας με τη Βουλγαρία για βελτίωση των παρεχόμενων σιδηροδρομικών υπηρεσιών και επίσπευση και απλούστευση όλων των διαδικασιών ελέγχου και ασφάλειας κατά τη διάρκεια της διαδρομής Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς, υπέγραψε χθες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον ομόλογο του υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας κ. Petar Mutafchiev

Συμφωνία που προβλέπει τη συνεργασίας της Ελλάδας με τη Βουλγαρία για βελτίωση των παρεχόμενων σιδηροδρομικών υπηρεσιών<...> και επίσπευση και απλούστευση όλων των διαδικασιών ελέγχου και ασφάλειας κατά τη διάρκεια της διαδρομής Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς, υπέγραψε χθες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον ομόλογο του υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας κ. Petar Mutafchiev.

Μετά τη συμφωνία ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «Κάναμε τη διαδρομή Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη και διαπιστώσαμε από κοινού τις παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού που πρέπει να γίνουν σε όλο το δίκτυο, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο στόχος είναι η προώθηση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη, η ηλεκτροδότηση όλου του δικτύου στο βορειοελλαδικό χώρο και η αναβάθμιση του «Aξονα-9», δηλαδή του άξονα που σιδηροδρομικά θα συνδέσει την Αλεξανδρούπολη με το Μπουργκάς, θα συνδέσει δε παράλληλα την Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο.
Ευχαριστώ πολύ για την καλή συνεργασία τον συνάδελφό μου Υπουργό και όπως ακριβώς κάνουμε πράξη τους κάθετους οδικούς άξονες για την ανάπτυξη του τουρισμού και των εμπορευματικών συναλλαγών, έτσι τώρα βάζουμε το νέο στοίχημα μπροστά, που είναι η αναβάθμιση του σιδηρόδρομου».

Με τη σειρά του ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας κ. Petar Mutafchiev είπε ότι «Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω για τη θαυμάσια φιλοξενία τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Στυλιανίδη για την υποδοχή του εδώ. Δεύτερον, θέλω να υπογραμμίσω την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και από το παρελθόν και σήμερα. Αλλά και στο μέλλον που θα υπάρξει, γιατί αυτό διαβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαμε σήμερα, και τρίτον, είναι τα καλά αποτελέσματα θα περιμένουμε από τη συμφωνία, την οποία υπογράψαμε σήμερα για διευκόλυνση των επιβατών και των μεταφορών.
Συζητήσαμε για την επιτάχυνση των εργασιών για την ολοκλήρωση των αξόνων 9, 22 και του 4, όπως είπε και ο κ. Στυλιανίδης. Γενικά έχουμε την καλή διάθεση για συνεργασία, για τη βελτίωση των υποδομών στην περιοχή μας. Όπως βλέπετε, έχουμε πολλές δυνατότητες να αναπτύξουμε τις μεταφορές μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και ιδιαίτερα τη διαδρομή από Αλεξανδρούπολη μέχρι το Μπουργκάς και τη Βάρνα».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024