Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία Ιωαννίνων – Ισραήλ στον τουρισμό
Περιφέρεια

Συνεργασία Ιωαννίνων – Ισραήλ στον τουρισμό

H τουριστική και η εκπαιδευτική συνεργασία των Ιωαννίνων με το Ισραήλ, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ με τον πρέσβη του Ισραήλ Yossi Amrani.

Με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Yossi Amrani συναντήθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ. Ο Ισραηλινός διπλωμάτης βρίσκεται στα Γιάννενα με αφορμή την εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα που έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Η συνάντηση με τον δήμαρχο έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της τουριστικής και της εκπαιδευτικής συνεργασίας.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρέσβη του Ισραήλ και στις δηλώσεις του σημείωσε ότι “η συνεργασία θα είναι συνεχής με σκοπό την συμβολή του στην προβολή της πόλης αλλά και σε άλλους τομείς”.

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για την παρουσία των Ιωαννίνων, τον Φεβρουάριο, στην τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ και ζητήθηκε η συνδρομή του για στοχευμένες συναντήσεις και συνεργασίες εκείνο το διάστημα.

Ο κ. Amrani δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη στα Γιάννενα, την οποία χαρακτήρισε ως μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα. “Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση και θα έχουμε μία εποικοδομητική συνέχεια με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό”, σημείωσε στις δηλώσεις του ο πρέσβης του Ισραήλ.

Επίσης ο δήμαρχος Ιωαννίνων δέχθηκε στο γραφείο του τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος κ. Γιάννη Μπουτάρη. Η συζήτηση που είχαν επικεντρώθηκε σε θέματα αυτοδιοίκησης, αλλά και τουριστικής προβολής. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μπουτάρη για τη συνεργασία σημειώνοντας ότι είναι από τους ανθρώπους που άνοιξαν τον δρόμο της εξωστρέφειας. “Τα Γιάννενα έχουν όλα τα εφόδια ώστε το δρόμο αυτό να τον συνεχίσουν, ενισχύοντας την προγραμματισμένη εξωστρέφεια και την διπλωματία των πόλεων”, τόνισε. Ο κ. Μπουτάρης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι η κάθε πόλη πρέπει να γνωρίζει την ιστορία και το παρελθόν της ώστε να μπορέσει να ορίσει το μέλλον της. “Τα Γιάννενα μπορούν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και το πανεπιστήμιό τους και να διαγράψουν μία λαμπρή πορεία”.

Στη φωτογραφία (αριστερά) ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Yossi Amrani και δεξιά με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024