Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεργασία ΣΕΤΕ, Travelife και ECEAT για την υποστήριξη της αειοφορίας του ελληνικού τουρισμού
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Συνεργασία ΣΕΤΕ, Travelife και ECEAT για την υποστήριξη της αειοφορίας του ελληνικού τουρισμού

Ξεκινά η συνεργασία ΣΕΤΕ, Travelife και ECEAT, με σκοπό την υποστήριξη της αειοφορίας τόσο του ελληνικού τουρισμού στο σύνολο του, όσο και των μεμονωμένων τουριστικών επιχειρήσεων.

Αντιπρόσωποι των φορέων ΣΕΤΕ, Travelife και ECEAT υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με συγκεκριμένους στόχους, ώστε να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού να βελτιώσουν την κερδοφορία τους, βελτιώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις τους.

Κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας είναι τα εργαλεία που διατίθενται μέσω Travelife, τα οποία προσφέρουν συστήματα πιστοποίησης βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους λύσεις που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν θετικές αλλαγές στις εσωτερικές λειτουργίες της επιχείρησης, καθώς και στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Travelife Sustainability System για ξενοδοχεία και καταλύματα (διαχειριστική αρχή  ABTA) προσφέρει ένα σύστημα πιστοποίησης σε συνεργασία με tour operators.
  • Το Travelife Sustainability System για τουριστικά γραφεία και tour operators (διαχειριστική αρχή ECEAT) παρέχει online εκπαίδευση και εργαλεία για το σχεδιασμό, τη διαχείριση και την υποβολή εκθέσεων για την βελτίωση  της βιωσιμότητας των επιχειρηματικών πρακτικών τους.

Ο HATTA, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με το  ECEAT, είναι αρμόδιος για την διάδοση του συστήματος Travelife στα τουριστικά γραφεία και στους tour operators. Αυτό θα επιτευχθεί σε συνδυασμό με το πρόγραμμα EOS CODE που προβάλλει στα μέλη του.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Δρακόπουλος, δήλωσε: “Οι βιώσιμες πρακτικές εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη επιβίωση προορισμών και επιχειρήσεων. Στηρίζουμε αυτές τις πρακτικές ώστε  να οικοδομήσουμε μια κρίσιμη μάζα που θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά. Ο ΣΕΤΕ θα προωθήσει την συνεργασία και με άλλες κλαδικές ενώσεις του τουρισμού προκειμένου οι αρχές της αειφορίας να διαποτίσουν το σύνολο της τουριστικής προσφοράς”.

Η κα Nikki White, διευθύντρια του Travelife Ltd, ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενη γι’αυτή τη σημαντική συνεργασία, διότι θα βοηθήσει να βελτιωθεί η απόδοση του τουρισμού σε επίπεδο προορισμού”.

Από την πλευρά του ECEAT, ο  κ. Naut Kusters, επισήμανε: “Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός προορισμός για πολλούς  tour operators εξερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, είναι μεγάλη πρόοδος να πορευτούν οι ελληνικοί φορείς του τουρισμού μαζί στο δρόμο προς τη βιωσιμότητα!”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024