Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνέργειες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για ανταλλαγή τουριστών και νέων τουριστικές ροές από μακρινές αγορές
Τουριστική πολιτική

Συνέργειες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για ανταλλαγή τουριστών και νέων τουριστικές ροές από μακρινές αγορές

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε το σχεδιασμό και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μέσα από την υλοποιούμενη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στον τουρισμό.

Στον ισχυρό ρόλο που έχει πλέον αποκτήσει η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουρισμό,  αλλά και στη θέση της ως ηγέτιδα δύναμη στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσογείου, όπου κινητοποιεί και καθιερώνει πολυμερείς επωφελείς συνεργασίες, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στην ημερίδα “Μεσόγειος, η δική μας θάλασσα, η δική μας πατρίδα“.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και τέλεσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των κρατών της Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, καθώς και δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των τριών χωρών σε δυναμικούς τομείς συνεργασίας.

Η κα Κουντουρά ήταν ομιλήτρια σε ειδική ενότητα της ημερίδας για τον τουρισμό, όπου συμμετείχαν ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββας Περδίος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος FEDHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο εκπρόσωπος του υπουργού Τουρισμού της Αιγύπτου Emad Hassan και ο εκτελεστικός διευθυντής της EGESCO, δρ. Hany Barakat.

Η υπουργός αναφέρθηκε στις τουριστικές επιδόσεις της Ελλάδας, τις υψηλότερες στην ιστορία της, που καταγράφονται την τελευταία τετραετία καθώς και στη διεθνή αναγνώριση της τουριστικής πολιτικής που ανέδειξε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην τουριστική ανάπτυξη. Τόνισε ότι αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Τουρισμού να προωθήσει και να καθιερώσει συνεργασίες, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλη τη Μεσόγειο και παρουσίασε το σχεδιασμό και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μέσα από την υλοποιούμενη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στον τουρισμό, με νέα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις τρεις χώρες και σε όλη την περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Στο πλαίσιο της τριμερούς τουριστικής συνεργασίας και των τακτικών συναντήσεων που έχει πραγματοποιήσει η κα Κουντουρά με τους ομολόγους της, της Αιγύπτου Ράνια Αλ-Μασάτ και της Κύπρου κ. Σάββα Περδίου, σχεδιάζονται και προωθούνται συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα. Στόχος είναι η ενίσχυση της ανταλλαγής τουριστών, η προσέλκυση νέων τουριστικών ροών στις τρεις χώρες από μακρινές αγορές και η περαιτέρω αύξηση των διανυκτερεύσεων και των τουριστικών εσόδων, μέσα από την προώθηση κοινών τουριστικών προϊόντων και διαδρομών, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, το σχεδιασμό προγραμμάτων κρουζιέρας συνδυαστικά σε προορισμούς των τριών χωρών, και κοινές δράσεις στην τουριστική προώθηση και προβολή. Επίσης, οι τρεις χώρες συνεργάζονται για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την τουριστική εκπαίδευση, και την ενθάρρυνση των τουριστικών επενδύσεων και των αναπτυξιακών έργων με επίκεντρο τον τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024