Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤα ισπανικά νησιά δημιουργούν αεροπορικούς 'διαδρόμους' με ευρωπαϊκές χώρες
Προορισμός

Τα ισπανικά νησιά δημιουργούν αεροπορικούς 'διαδρόμους' με ευρωπαϊκές χώρες

Βαλεαρίδες και Κανάρια θα επιτρέπουν σε ταξιδιώτες να εισέλθουν χωρίς τεστ κατά την άφιξή τους, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα προέλευσής τους έχει λιγότερα από 50 κρούσματα COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριοι Νήσοι πρόκειται να δημιουργήσουν αεροπορικούς “διαδρόμους” με ευρωπαϊκές χώρες, με δωρεάν τεστ COVID-19 για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που θέτει η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι θα επιτρέπουν σε ταξιδιώτες να εισέλθουν χωρίς τεστ κατά την άφιξή τους, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα προέλευσής τους έχει λιγότερα από 50 κρούσματα COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Οι αφίξεις από χώρες με 50 ή περισσότερα κρούσματα COVID-19 θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό πιστοποιητικό τεστ, που έγινε το πολύ 48 ώρες πριν από την πτήση.

Οι νέοι κανονισμοί θα σημαίνει ότι όλοι οι παραθεριστές που φεύγουν από τα ισπανικά νησιά θα πρέπει επίσης να κάνουν τεστ 48 ώρες πριν από την πτήση της επιστροφής τους. Το τεστ θα πραγματοποιείται σε εγκεκριμένα κέντρα. Εάν είναι θετικό, δε θα επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να πετούν και θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα στον προορισμό που βρίσκονται, με κόστος και διαμονή που καλύπτονται από τα νησιά.

Σε μια κίνηση που “μας επιτρέπει να ανακτήσουμε κινητικότητα και να επανενεργοποιήσουμε τη ροή των τουριστών”, ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας, Reyes Maroto, δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι νέοι κανονισμοί για τα νησιά θα επεκταθούν και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ισπανία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024