Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤέλος η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω COVID-19 στην Ιταλία
Προορισμός

Τέλος η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω COVID-19 στην Ιταλία

Σήμερα, Παρασκευή 1η Απριλίου 2002, παύει να ισχύει σειρά προληπτικών μέτρων και απαγορεύσεων. Το 'πράσινο πάσο' δεν είναι πλέον υποχρεωτικό για την πρόσβαση πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ξενοδοχεία, ταχυδρομεία, εμπορικά κέντρα και καταστήματα.

Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης χθες τα μεσάνυχτα έληξε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί στη χώρα στις 31 Ιανουαρίου 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κατά συνέπεια, το “πράσινο πάσο” δε χρειάζεται πλέον για την πρόσβαση πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ξενοδοχεία, ταχυδρομεία και κομμωτήρια. Το ίδιο ισχύει για την είσοδο πολιτών στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα.

Δε χρειάζεται πιστοποιητικό καφέ και τα εστιατόρια σε ανοικτούς χώρους. Στις αστικές συγκοινωνίες το πάσο εμβολιασμένου δεν είναι πλέον αναγκαίο –η χρήση μάσκας FFP2 όμως είναι απαραίτητη.

Από σήμερα έως τις 30 Απριλίου του “Super” Green Pass απαιτείται σε κινηματογράφους θέατρα και συναυλιακούς εσωτερικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, το πάσο παραμένει σε ισχύ, ενώ σε στα στάδια και σε άλλες ανοικτές εγκαταστάσεις, θα επιτρέπεται η είσοδος με την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

Όσον αφορά στην καραντίνα, θα τίθεται σε απομόνωση μόνον όποιος διαγνωσθεί θετικός. Όποιος έρχεται σε επαφή με κρούσμα πρέπει να φορά μάσκα υψηλής προστασίας για 10 ημέρες και να κάνει τεστ αν παρουσιάσει συμπτώματα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024