Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤέθηκε ο ‘θεμέλιος λίθος’ για τη συνεργασία ΔΙΑΜ – Τσεχίας στον ιαματικό τουρισμό
Ιαματικός τουρισμός

Τέθηκε ο ‘θεμέλιος λίθος’ για τη συνεργασία ΔΙΑΜ – Τσεχίας στον ιαματικό τουρισμό

Αποστολή από την Τσεχία, εξουσιοδοτημένη από την Ένωση Ιαματικών Πηγών της Τσεχίας, συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαμιέων και ξεναγήθηκε στις ιαματικές πηγές Θερμοπυλών, Καλλιδρόμου, Υπάτης, Καμένων Βούρλων, Πλατυστόμου και Αιδηψού.

Ο “θεμέλιος λίθος” για τη συνεργασία στον τομέα του ιαματικού τουρισμού μεταξύ του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας ΔΙΑΜ, του Δήμου Λαμιέων και της Ένωσης Ιαματικών Πηγών της Τσεχίας (SLM) τέθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δήμο, ο δήμαρχος της πόλης Frantiskovy Lazneκ Jan Kuchar, ο εκπρόσωπος του Balneology Research Institut Dr. Jiri Schlanger και η εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα κα Jitka Chromcova.

Η αποστολή που ήταν εξουσιοδοτημένη από την SLM να επισκεφθεί το Δήμο, αφού συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαμιέων κ. Νίκο Σταυρογιάννη, ξεναγήθηκε στις ιαματικές πηγές Θερμοπυλών, Καλλιδρόμου, Υπάτης, Καμένων Βούρλων, Πλατυστόμου και Αιδηψού.

Μέσα από παρατηρήσεις και διευκρινίσεις, όσον αφορά στους φυσικούς πόρους, τις ιαματικές τους ιδιότητες και το νομικό πλαίσιο που τους διέπει, αλλά και μέσα από συναντήσεις με τοπικούς φορείς, απέκτησαν πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων που υπάρχουν στο Δήμο Λαμιέων, αλλά και σε όλους τους Δήμους που συμμετέχουν στο Δίκτυο Ιαματικών Πηγών για την ορθολογική και αειφόρο αξιοποίησή τους μέσα από ένα ολοκληρωμένο και καθολικό σχέδιο ανάπτυξης στο σύνολο των πηγών.

Η επίσκεψη της αποστολής στη χώρα μας ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου με συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας παρουσία του Τσέχου πρέσβη Jan Bond, όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα της ξενάγησης της αντιπροσωπείας και επισφραγίστηκε η αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024