Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςTimes: Δεκτοί οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα εφόσον έχουν 'διαβατήριο εμβολιασμού'
Τουριστική πολιτική

Times: Δεκτοί οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα εφόσον έχουν 'διαβατήριο εμβολιασμού'

Οι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από τον Μάιο, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να αποδείξουν ότι εμβολιάστηκαν κατά του κοροναϊού, ανέφεραν αξιωματούχοι του τουρισμού.

Σχέδιο υλοποίησης “Διαβατηρίου Εμβολιασμού” επεξεργάζονται σύμφωνα με τους “Times”, στη Βρετανία, καθώς η Ελλάδα φαίνεται πως θα προχωρήσει σε άρση του μέτρου της καραντίνας για όσους τουρίστες μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοιό.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το σχετικό σύστημα που θα πιστοποιεί ότι έχει γίνει ο εμβολιασμός σχεδιάζεται επί του παρόντων με το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου να μελετούν τις επιλογές που θα έχουν οι ταξιδιώτες σε χώρες που ενδέχεται να το απαιτήσουν ως προϋπόθεση εισόδου.

Δεδομένου ότι τα πρώιμα στοιχεία από τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει, δείχνουν ότι βοηθούν στη μείωση της μετάδοση, καθώς και στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου, τίθεται επί τάπητος το ζήτημα του ότι τα σχετικά με τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μπορούν να έχουν περισσότερη ευελιξία στις μετακινήσεις τους.

Οι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από τον Μάιο, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να αποδείξουν ότι εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, ανέφεραν αξιωματούχοι του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024