Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο 2ο Συνέδριο του UNWTO για τα ΜΜΕ διεξάγεται στην Αίγυπτο
Ο κλάδος του τουρισμού συμβάλει κατά 11% στο ΑΕΠ της Αιγύπτου

Το 2ο Συνέδριο του UNWTO για τα ΜΜΕ διεξάγεται στην Αίγυπτο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – 2nd UNWTO INTERNATIONAL CONFERERNCE ON TOURISM AND THE MEDIA – MARSA ALAM: Ξεκινά σήμερα το συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με θέμα "Partnering with the Media in Challenging Times", το οποίο αφορά τις σχέσεις με τον Τύπο και γίνεται στο Marsa Alam της Αιγύπτου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – 2nd UNWTO INTERNATIONAL CONFERERNCE ON TOURISM AND THE MEDIA – MARSA ALAM: Σε χθεσινή του συνάντηση με τον Τύπο, εν όψει του συνεδρίου του UNWTO με θέμα “Partnering with the Media in Challenging Times”, ο υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου κ. Mounir Fakhry Abdel-Nour, τόνισε ότι η Αίγυπτος είναι μια ασφαλής χώρα για τουρισμό, αφού όλες οι διαμαρτυρίες είναι μόνο γύρω γύρω από την πλατεία Ταχρίρ. Θεωρεί δε ότι ο κλάδος του τουρισμού που συμβάλει κατά 11% στο ΑΕΠ της Αιγύπτου είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα και πρέπει να υποστηριχθεί.

“Υποστηρίζουμε τον τουρισμό μας και καλούμε τους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας. Φέτος, το 2012 θα φθάσουμε σε αριθμούς τις αφίξεις του 2010, που ήταν μια χρονιά-ρεκόρ για εμάς”, τόνισε ο υπουργός. “Δίνουμε πολλά κίνητρα τους Tour Operators για να συνεργασθούν μαζί μας, ετοιμάζουμε νέα διαφημιστική καμπάνια και κάνουμε άνοιγμα στις νέες αγορές, τις χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, και Κίνα), με ιδιαίτερη επιτυχία στη Ρωσία. Από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουμε τις παραδοσιακές μας αγορές, όπως η Γερμανία. Στην φετινή έκθεση ΙΤΒ ξοδέψαμε 3,5 εκατ. δολ. για να δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι η χώρα μας υποστηρίζει τον τουρισμό και είναι απολύτως ασφαλής”, συνέχισε.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου ξεκίνησε με ομιλία του υπουργού Τουρισμού της Αιγύπτου και του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai. Στη συνέχεια, βασικός ομιλήτης ήταν ο κ. Ben Wedeman, ανταποκριτής του CNN, ενώ στην απογευματινή συνεδρεία θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τους ακόλουθους:

  • Amr Badr, Regional Managing Director for Egypt and the Middle East, Abercrombie & Kent
  • Andrew Burmon, Associate Travel Editor, The Huffington Post
  • Tijani Haddad, President of the International Federation of Journalists and Travel Writers (FIJET) and Former Minister of Tourism, Tunisia
  • Abigail Hauslohner, Egypt Correspondent, TIME Magazine
  • Mark Leftly, Associate Business Editor, The IndependentLayla Revis, Vice President Digital Strategy, Social@Ogilvy – Ogilvy & Mather
  • Zully Salazar, Tourism Vice-President, Proexport Colombia
  • Matthias Schulz, Director Sales, FvW-Mediengruppe.

Το συντονισμό θα κάνει η κα Anita Mendiratta, CNN TASK.

Το αυριανό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με συνεδρίες εργασίας αναφορικά με τη θέση του Υύπου στον τουρισμό, τα social media και την επικοινωνία σε περιόδους κρίσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024