Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης πιστοποιήθηκε πρώτο στον κόσμο με Airport Health Accreditation
Αεροδρόμια

Το Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης πιστοποιήθηκε πρώτο στον κόσμο με Airport Health Accreditation

Τα ζητήματα που καλύπτονται από τη συγκεκριμένη πιστοποίηση περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την απολύμανση, τη φυσική απόσταση (όπου είναι εφικτό και πρακτικό), την προστασία του προσωπικού, τη φυσική διάταξη, τις επικοινωνίες των επιβατών και τις εγκαταστάσεις για τους επιβάτες.

Το International Council (ACI) World και το ACI Europe ανακοίνωσαν ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι το πρώτο στον κόσμο που έχει πιστοποιηθεί μέσω του νέου προγράμματος διαπίστευσης υγείας για αεροδρόμια.

Το πρόγραμμα Διαπίστευσης Υγείας Αεροδρομίου του ACI βοηθά τα αεροδρόμια αξιολογώντας νέα μέτρα και διαδικασίες υγείας που εισήχθησαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ειδικής Ομάδας Επανεκκίνησης Αερομεταφορών του ICAO και σε συμφωνία με το κοινό Πρωτόκολλο Ασφάλειας Αεροπορίας της EASA και του ECDC και τις οδηγίες για μια υγιή εμπειρία επιβατών στα αεροδρόμια από το ACI Europe.

Τα ζητήματα που καλύπτονται από τη συγκεκριμένη πιστοποίηση περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την απολύμανση, τη φυσική απόσταση (όπου είναι εφικτό και πρακτικό), την προστασία του προσωπικού, τη φυσική διάταξη, τις επικοινωνίες των επιβατών και τις εγκαταστάσεις για τους επιβάτες.

“Είμαι εντυπωσιασμένος από το πως η βιομηχανία έχει προσαρμοστεί γρήγορα στη νέα πραγματικότητα για να εισαγάγει καινούργια διεθνή πρωτόκολλα”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ACI World, Luis Felipe de Oliveira. “Συγχαίρουμε την Κωνσταντινούπολη για το πρώτο αεροδρόμιο που έχει πιστοποιηθεί μέσω του νέου μας προγράμματος, Airport Health Accreditation, το οποίο αποδεικνύει ότι εστιάζουν στην υγεία και την ευημερία των ταξιδιωτών, του προσωπικού και του κοινού. Κάτι που θα είναι κρίσιμο, καθώς η βιομηχανία μας αρχίζει την επανεκκίνηση και στη συνέχεια προετοιμάζεται για να διατηρήσει συνεχή δραστηριότητα, παρέχοντας σε επιβάτες και υπαλλήλους υψηλά παγκοσμίως αναγνωρισμένα πρότυπα υγείας και υγιεινής, τα οποία θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα αεροπορικά ταξίδια”.

Σχολιάζοντας το γεγονός της πιστοποίησης ο Kadri Samsunlu, διευθύνων σύμβουλος της IGA Airport Operation Inc, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Οι αερομεταφορές είναι μία σημαντική βιομηχανία, που δεσμεύεται από διεθνείς κανόνες και για συνεχή βελτίωση με στόχο τη μεγιστοποίηση της εμπειρίας των επιβατών. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να προσφέρουμε στους επιβάτες μας ‘ασφαλές ταξίδι με τη μέγιστη υγιεινή’ στη νέα κανονικότητα. Σε αυτήν τη διαδικασία, λάβαμε για πρώτη φορά το ‘Airport Pandemic Certificate’ από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας. Λίγο αργότερα, υπογράψαμε το “Πρωτόκολλο Ασφάλειας Υγείας της Αεροπορίας COVID-19″ της EASA. Τέλος, λάβαμε το πρώτο πιστοποιητικό ‘Airport Health Accreditation’ που δόθηκε από το Airports Council International (ACI) στον κόσμο. Είναι πραγματικά σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η αεροπορική βιομηχανία είναι στην καλύτερη δυνατή θέση για να υποστηρίξει ισχυρή ανάκαμψη στο εγγύς μέλλον. Οι αερομεταφορές είναι μια πολύ ανθεκτική βιομηχανία και πρέπει να λάβουμε μέτρα για να αντέξουμε τον αντίκτυπο του COVID-19 μέσω της εφαρμογής αυστηρών προτύπων υγείας και ασφάλειας στις εγκαταστάσεις και τις λειτουργίες μας”.

Ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής του ACI Europe σχολίασε: “Η ανάκαμψη από αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση απαιτει την ταχεία και ενδελεχή εφαρμογή, σε ολόκληρο το αεροπορικό σύστημα, παγκόσμιων προτύπων που αναπτύχθηκαν από κοινού από τις αρμόδιες αρχές. Η ACI συνεργάστηκε με τους φορείς ICAO, EASA και ECDC για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός σχεδίου για ασφαλείς αερολιμένες εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19. Αυτό το σχέδιο, το οποίο χρησίμευσε ως βάση για τις κατευθυντήριες γραμμές της ACI Europe για μια υγιή εμπειρία των επιβατών στα αεροδρόμια, συμπληρώνεται τώρα από ένα νέο πρόγραμμα διαπίστευσης υγείας για αεροδρόμια. Με μεγάλη υπερηφάνεια σημειώνουμε ότι το πρώτο αεροδρόμιο που έχει διαπιστευτεί είναι ευρωπαϊκό – κάτι που αντικατοπτρίζει την πρόθυμη υιοθέτηση μιας νέας εστίασης στους επιβάτες που ενδιαφέρονται για την υγεία τους στα αεροδρόμια της περιοχής μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης!”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024