Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤο ATOL 'αναλαμβάνει' τον επαναπατρισμό των πελατών της Thomas Cook
TOs

Το ATOL 'αναλαμβάνει' τον επαναπατρισμό των πελατών της Thomas Cook

Το βρετανικό κράτος αναλαβάνει να επιστρέψει στη χώρα τους τους Βρετανούς τουρίστες. Η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει αναλάβει και τη διαμονή τους από σήμερα και εφεξής έως την αναχώρησή τους. Φεύγουν ήδη οι πρώτοι 22.000 τουρίστες.

Οι πελάτες της εταιρείας που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό ζητήθηκε από τη Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) να μην πηγαίνουν στα αεροδρόμια έως ότου επιβεβαιωθεί η πτήση επιστροφής τους στη Βρετανία στη σχετική ιστοσελίδα που αναρτήθηκε για το σκοπό αυτό. Οι πτήσεις επιστροφής -με 40 ναυλωμένα αεροσκάφη- θα γίνουν είτε με πτήσεις ναυλωμένες κατευθείαν από την CAA είτε με υπάρχουσες πτήσεις με άλλες αεροπορικές εταιρείες, αναλόγως της τοποθεσίας των πελατών.

Για όσους πελάτες της εταιρείας σε διακοπές στο εξωτερικό προστατεύονται από την Air Travel Organiser’s Licence (ATOL) η CAA ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει τους λογαριασμούς τους και στα ξενοδοχεία που διαμένουν.

Όπως είναι γνωστό ευρέως στην τουριστική αγορά, το Air Travel Organiser’s Licence (ATOL) αναλαμβάνει τον επαναπατρισμό πελατών μιας εταιρείας σε περίπτωση πτώχευσης.

Ήδη οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο επαναπατρισμός είναι καθολικός. Όσον αφορά στους 50.000 τουρίστες-πελάτες της εταιρείας που βρίσκονται στην Ελλάδα, μιλώντας στον “ΣΚΑΙ” ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι οι πρώτες 22.000 θα αναχωρήσουν από τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας που συνεργάζεται με το Υπουργείο Τουρισμού θα αποζημιώνει τις εταιρείες για τη ζημιά που έχουν υποστεί από σήμερα και μετά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024