Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο ελληνικό Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης στο 9ο Διεθνές Φόρουμ Στατιστικών για τον Τουρισμό
Eπίσκεψη Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα την άνοιξη του 2009

Το ελληνικό Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης στο 9ο Διεθνές Φόρουμ Στατιστικών για τον Τουρισμό

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετείχε στο 9ο Διεθνές Φόρουμ Στατιστικών για τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε…

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετείχε στο 9ο Διεθνές Φόρουμ Στατιστικών για<...> τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από 19 έως 21 Νοεμβρίου. Το Φόρουμ διοργανώθηκε από τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία & Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), σε συνεργασία με τη Eurostat. Την έναρξη και τη λήξη των εργασιών χαιρέτισε ο Γάλλος γενικός διευθυντής Τουρισμού κ. Michel Champon, ενώ συμμετείχαν στελέχη του ΟΟΣΑ και της Eurostat, εκπρόσωποι Υπουργείων και Εθνικών Στατιστικών Υπηρεσιών, Πανεπιστημίων και δημόσιων και ιδιωτικών φορέων έρευνας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατατάσσονται σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες:
1. Αλλαγές στη συμπεριφορά των τουριστών και τη ζήτηση
2. Η συμπεριφορά και η απόδοση των τουριστικών επιχειρήσεων
3. Επιλεγμένα θέματα μέτρησης σχετικά με τις έρευνες αφίξεων
4. Νέες προσεγγίσεις για τη συλλογή δεδομένων από την πλευρά της προσφοράς
5. Προχωρημένη χρήση στατιστικών στον τουρισμό

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις έγιναν σχετικά με την οργάνωση και χρήση Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού, καθώς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Δρ. Μαρίνα Ψιλούτσικου και Δρ. Σπύρος Παρθένης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν περαιτέρω απόψεις για το έργο του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού με στελέχη της Eurostat και αντιπροσωπείες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αποφασίστηκε η επίσκεψη Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2009, προκειμένου να συμβάλουν στη βέλτιστη οργάνωση και λειτουργία του ελληνικού Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού. Στο Φόρουμ συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Το Διεθνές Φόρουμ Στατιστικών για τον Τουρισμό διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1993 και επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια. Λειτουργεί ως πλατφόρμα για τακτική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο των στατιστικών για τον τουρισμό και την εφαρμογή τους, τόσο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στις υπόλοιπες χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. Στόχος είναι η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την εδραίωση εναρμονισμένων στατιστικών στον τουρισμό σ’ένα περιβάλλον που θα ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, ιδιωτικού τομέα, ερευνητών, ακαδημαϊκών, χωρών-μέλη του ΟΟΣΑ και λοιπών χωρών και διεθνών οργανισμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024