Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο Gatwick 'κόβει' χιλιάδες θερινές πτήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού
Αερομεταφορές

Το Gatwick 'κόβει' χιλιάδες θερινές πτήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού

Το αεροδρόμιο είναι η μεγαλύτερη βάση για την easyJet, η οποία πιθανό να χρειαστεί να περικόψει τα καλοκαιρινά της προγράμματα, αφού προχώρησε σε εκατοντάδες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Η έλλειψη προσωπικού συνεχίζει να προκαλεί χαοτικές καταστάσεις στα βρετανικά αεροδρόμια. Το Αεροδρόμιο Gatwick στο Λονδίνο, δεύτερο σε κίνηση στο Ην. Βασίλειο σε αριθμό επιβατών μετά το Heathrow, ανακοίνωσε την ακύρωση χιλιάδων προγραμματισμένων πτήσεων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο: από 900 σε 825 και 850 αντίστοιχα.

Η απόφαση αποδόθηκε στην έλλειψη επαρκούς αριθμού μελών προσωπικού των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, ένα πρόβλημα που έχει ήδη οδηγήσει σε πολλές ακυρώσεις πτήσεων σε διάφορα μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια. Αποκορύφωση του χάους στα αεροδρόμια αποτελεί μέχρι στιγμής η εβδομάδα των σχολικών διακοπών και του Πλατινένιου Ιωβηλαίου στην αρχή του Ιουνίου.

Το κύριο πρόβλημα φαίνεται ότι είναι οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης που απασχολούνται από τις αεροπορικές εταιρείες για τη διαχείριση των περιοχών check-in, τη μετακίνηση των αεροσκαφών στους αεροδιαδρόμους και τη διαχείριση αποσκευών.

Η διοίκηση του Gatwick δήλωσε ότι “προσωρινά μετριάζει τον ρυθμό ανάπτυξής της”, για να επιτρέψει στις αεροπορικές εταιρείες να “διαχειριστούν πιο προβλέψιμα και αξιόπιστα προγράμματα πτήσεων” για την περίοδο αιχμής των καλοκαιρινών διακοπών.

Το αεροδρόμιο είναι η μεγαλύτερη βάση για την easyJet, η οποία εκμεταλλεύεται περισσότερες από τις μισές χρονοθυρίδες (slots) στο Gatwick, και η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι θα εξετάσει τις λεπτομέρειες της κατάστασης. Είναι πιθανό να χρειαστεί να περικόψει τα καλοκαιρινά της προγράμματα, αφού προχώρησε σε εκατοντάδες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο αερομεταφορέα του Ηνωμένου Βασιλείου, τις τελευταίες εβδομάδες λόγω πολλαπλών προβλημάτων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Gatwick, Stewart Wingate ανέφερε ότι υπήρξε μια “αξιοσημείωτη αλλαγή” στον αριθμό των πτήσεων, που τετραπλασιάστηκε από τον Ιανουάριο και ότι το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά τον νότιο τερματικό σταθμό, αλλά και προσέλαβε 400 νέους υπαλλήλους στον τομέα της ασφάλειας.

Θάνατος από ατύχημα εν μέσω του χάους στο αεροδρόμιο
Σύμφωνα με την βρετανική “Daily Mail”, το χάος στα αεροδρόμια στοίχισε τη ζωή ενός επιβάτη με ειδικές ανάγκες. Μην μπορώντας να περιμένει άλλο το προσωπικό που επρόκειτο να τον βοηθήσει στην αποβίβαση στο Gatwick την περασμένη Τετάρτη, επιχείρησε να φύγει μόνος του, με αποτέλεσμα να πέσει στις κυλιόμενες σκάλες του τερματικού σταθμού και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Εκτός Βρετανίας, και το ολλανδικό αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ, μια άλλη μεγάλη ευρωπαϊκή βάση της easyJet, αναμένεται να προβεί σε παρόμοια ανακοίνωση, περιορίζοντας τον συνολικό ημερήσιο αριθμό επιβατών αυτό το καλοκαίρι. Ήδη, επιβάτες αντιμετώπισαν τεράστιες ουρές και εκτεταμένες ακυρώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024